reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Analytici i výrobci očekávají brzké oživení PC trhu

4.7.2014, Jan Vítek, aktualita
Analytici i výrobci očekávají brzké oživení PC trhu
Již nějaký ten pátek se mluví o tom, že pokles prodejů počítačů PC by se konečně mohl zastavit. Objevuje se tak stále více optimistických článků, v nichž svá očekávání vyjadřují jak analytici, tak zainteresovaní výrobci.
Dle zpravodajského serveru DigiTimes jsou nyní firmy AMD a Intel, stejně jako velcí tchaj-wanští výrobci počítačových komponent, zaměstnáni plánování toho, jak budou reagovat na očekávanou zvýšenou poptávku. Ta se má projevit již v druhé polovině roku, která odstartovala tímto měsícem. Chtějí si přitom počínat agresivně, aby si ze zvýšených prodejů mohli uloupnout co nejvíce.





Očekávají se přitom vyšší prodeje notebooků i desktopových počítačů, a to včetně podnikových modelů. Intel plánuje pomoci výrobcům počítačů typu dva v jednom (2 in 1), čili tabletů s odpojitelnou klávesnicovou částí, aby mohli přijít s cenově zajímavými modely. K dispozici pro ně budou nové mobilní procesory Core vyráběné 14nm procesem, čili půjde o generaci Broadwell. Ty ale můžeme očekávat spíše na podzim až v zimě, přičemž v roce 2015 budou procesory Bay Trail D nahrazeny novými, které jsou označovány za "Braswell".

AMD se v tomto pololetí bude spoléhat především na svá APU, a to generaci Kaveri, do níž se nedávno zařadily mobilní Kaveri včetně modelu FX a dále tu jsou také úsporné Kabini a Beema. Firma dále oznámila, že vyvíjí velkou snahu, aby se její řešení dostala do produktů velkých výrobců počítačů, jako je Lenovo, apod.





A pak tu máme také firmu HP, jež dle ITWire chystá útok na trh s podnikovými PC. Chystá si pro něj řadu nových PC, notebooků, počítačů 2 v 1, a to s procesory Intel i AMD. Zaměřit se ale chce především na trhy v Asii a Pacifiku, tedy především tam, kde firma již také zaznamenala obrat v prodejích desktopových PC a také mobilních PC, což zařídily především různé hybridy, konvertibilní notebooky, 2 v 1, atd.

Zdroj: Hexus.net
reklama