reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Antec P100: klasika v tichém provedení

18.11.2013, Jan Vítek, aktualita
Antec P100: klasika v tichém provedení
Společnost Antec si připravila pod označením P100 novou skříň, která patří do její známé a na trhu již dlouho zabydlené řady Performance One. U této skříně výrobce zmiňuje především tichý provoz počítače, který by právě jí měl být zajištěn.
Je jedině dobře, že seznam tzv. tichých skříní nebo skříní pro tiché počítače se dále rozšiřuje a ještě líp je, když s jednou takovou přijde renomovaný výrobce formátu společnosti Antec. Je ale vhodné upozornit, že tichý provoz slibují i starší skříně řady Performance One (například Antec P182), však mají navenek podobné zpracování jako dnešní modely typu Fractal Design řady Define. Nová P100 vytvoří základ pro počítače postavené na desce ATX, čili jde o skříň typu Middle Tower. Na trhu ji můžeme čekat již brzy, protože se nedávno dostala do nabídek obchodů s cenou kolem 2400 Kč.





Její vzhled je jednoduchý a připomíná ostatní skříně řady Performance One, z níž jsme si naposledy vyzkoušeli model Antec Mini P180. Tudíž i P100 má přední dvířka s kovově šedým zbarvením, která přikrývají přední mechaniky a ventilátory. Dvířka mají dvojité panty, takže je můžeme rozevřít do úhlu až 270°.





Právě pro mechaniky tu máme dvě pozice a sedm dalších je připraveno pro 2,5" či 3,5" SSD/disky. Pak Antec zmiňuje jisté Smart Cooling Solution (S.C.S.) a Quiet Computing Technology, což prostě a jednoduše znamená, že tu je pět 120mm pozic pro ventilátory, z nichž jsou dvě opatřeny firemními modely s ložisky FDB (fluidní).

Pro tlumení hluku poslouží kromě předního krytu také pěnou vyložené boční panely, nechybí možnost vést kabely za trayem základní desky, grafické karty zde mohou být dlouhé maximálně 318 mm, pak výrobce zmiňuje prachové filtry pro přední ventilátory a zdroj a přední I/O panel se dvěma porty USB 3.0 i 2.0 a audio.

Zdroj: TZ Antec
reklama