reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AOC představuje rychlý monitor AG273QZ se 27" panelem

25.2.2020, Jan Vítek, aktualita
AOC představuje rychlý monitor AG273QZ se 27" panelem
AOC představuje dle svých slov vysoce výkonný monitor AG273QZ, který nabídne především rychlý panel s úhlopříčkou 27". A i když jde o TN, výrobce mluví o nové generaci s kvalitními barvami, jak naznačují i specifikace.
AOC AGON AG273QZ je tak určen pro zákazníky, kteří žádají především rychlou odezvu i vysokou obnovovací frekvenci, takže lze mluvit o LCD pro akční hry. Jedná se o panel s úhlopříčkou 27 palců, který nabídne obnovovací frekvenci až 240 Hz a k tomu 0,5ms odezvu, ovšem MPRT, ne GtG.
 
 
Nemáme tu ovšem rozlišení Full HD, nýbrž 2560 x 1440 a výrobce navíc díky panelu nové generace slibuje kvalitní barvy. To podporuje údaji o 126,4% pokrytí barevného prostoru sRGB a 93,7% pokrytím AdobeRGB, což je skutečně na TN velice slušné. 
 
 
Dále nám AG273QZ nabídne jas až 400 cd/m2, díky čemuž má i certifikaci VESA DisplayHDR 400. Pro synchronizaci využívá AMD FreeSync Premium Pro a pak se dozvíme o podsvícení AOC Light FX (RGB diody na zadním krytu monitoru). 
 
Stojan je flexibilní a nabízí funkci pivot, jak dokládá jedna z fotografií. A krom toho tu máme i madlo pro snadnější přenášení plus výklopné držáky na obou stranách, za něž si můžeme pověsit sluchátka. Nakonec tisková zpráva zmiňuje AOC Game Color, AOC Shadow Control, šest herních režimů (z nichž tři jsou uživatelsky přizpůsobitelné), nové aktualizované rozhraní OSD a nový software OSD (G-Menu).
 
AOC AGON AG273QZ je na českém trhu k dostání od února roku 2020 za doporučenou cenu 19.519 Kč (769 eur).
 
Zdroj: AOC


reklama