reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple App Store odmítá aplikace o koronaviru, nejsou-li oficiální

6.3.2020, Milan Šurkala, aktualita
Apple App Store odmítá aplikace o koronaviru, nejsou-li oficiální
Apple je další společností, která se rozhodla omezovat obsah na svých platformách, jenž informuje o koronaviru 2019-nCoV. V tomto případě jde o zamítání neoficiálních aplikací na svém obchodu App Store.
Informování o koronaviru 2019-nCoV je stále složitější. V minulých dnech jsme si říkali např. to, že některé sociální sítě v Číně nevyhledávají a neposílají zprávy obsahující klíčová slova vztažená ke koronaviru. Společnost Google zas demonetizovala videa na YouTube, která se tomuto tématu věnují, nebo ho dokonce jen v náznaku zmiňují, čímž docela efektivně brání vzniku videí, která by se tématu COVID-19 věnovala. Jedním z cílů má být nenaštvat inzerenty přilepením jejich reklamy k tak citlivému tématu a také to, aby si video o problematice netočil každý druhý a nešířil desinformace o viru.
 
Apple logo
 
Stejný důvod ohledně zabránění šíření desinformací zmiňuje i Apple, který přestal přijímat aplikace s informacemi o koronaviru do svého App Store. Dokonce i tehdy, když jsou aplikace nezávislých vývojářů založeny na datech od WHO (Světové zdravotnické organizace), bývají zamítnuty. Apple se nechal slyšet, že v této oblasti bude přijímat jen a pouze takové aplikace, jejímiž autory jsou známé zdravotnické organizace. Brání tak existenci dezinformačních a senzacechtivých aplikací, ale bohužel i aplikací takových, které by opravdu chtěly přinést kvalitní informace. 
 
App Store je nicméně stále postižen druhým problémem, tzv. keyword spamem, kdy tvůrci nejrůznějších aplikací dávají klíčová slova ohledně koronaviru ke svým aplikacím tak, aby byly lépe umístěny ve vyhledávání. V případě Googlu by taková vyhledávání na Google Play neměla vyhazovat dokonce vůbec žádné výsledky v případě aplikací a ve výsledcích jsou nanejvýš knihy a hudba.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama