reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple macOS Catalina 10.15.4 má zase problémy, s přenosem dat i pády

7.4.2020, Milan Šurkala, aktualita
Apple macOS Catalina 10.15.4 má zase problémy, s přenosem dat i pády
Operační systém macOS 10.15 Catalina si Apple asi za rámeček nedá. Poslední aktualizace 10.15.4 přináší další výrazné problémy. Systém má potíže s kopírováním dat, stabilitou i režimem spánku.
Není to poprvé, co má operační systém macOS 10.15 Catalina od Applu problémy. Jeho první verze občas mazala maily, poslední aktualizace 10.15.4 přinesla další potíže. Jedním z nich jsou problémy s přenosem velkého množství dat (zejména nad cca 30 GB), které mohou vyústit do pádu celého systému. Někteří uživatelé reportují náhodné restarty operačního systému a velkým problémem je režim spánku. To pak systém mnohým nenávratně spadne a opět je třeba restartovat počítač. Zvláštností je i chování připojených externích pevných disků, které se i v režimu spánku samovolně zapínají a vypínají.
 
Apple macOS Catalina
 
Máme tu ale i další chyba, jako je např. pomalé bootování, problémy s připojením bezdrátových sluchátek přes Bluetooth, zatuhnutí ve vyhledávání nebo mizení ikonek na ploše. Tak doufejme, že Apple tyto chyby v macOS 10.15.5 opraví a jeho aktualizace nenaberou chybovost, na jakou jsme zvyklí u Microsoft Windows 10. Catalina totiž mezi nejstabilnější verze macOS rozhodně nepatří a množství chyb se zdá být vyšší, než tomu bylo v minulosti.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama