reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple může zakázat Fortnite, ale nesmí rušit účet Epic Games, rozhodl soud

26.8.2020, Milan Šurkala, aktualita
Apple může zakázat Fortnite, ale nesmí rušit účet Epic Games, rozhodl soud
Soudy v USA vydaly předběžný příkaz ohledně toho, co Apple smí a nesmí udělat v rámci boje s Epic Games. Stopka pro Fortnite byla potvrzena, ale to se naopak netýká vývojářského účtu a Unreal Engine.
Boj mezi Epic Games a Applem pokračuje. Americké soudy nyní vydaly předběžné opatření, ve kterém souhlasí se společností Apple, že měla právo stáhnout ze svého App Store hru Fortnite. Ta totiž obsahovala vlastní platební systém, kterým Epic Games obcházel systém Applu, což je v přímém rozporu se stanovami obchodu s aplikacemi. V druhém bodě ale vyhráli naopak v Epic Games a Apple jim nesmí zrušit jejich vývojářský účet.
 
Fortnite
 
Jeho smazáním totiž nakousnuté jablko vyhrožovalo, pokud nezmizí jejich nedovolený platební systém z Fortnite. Soud ale něco takového nepovolil a účet musí zůstat i nadále aktivní. Ten je důležitý zejména proto, že Epic Games mají pod palcem Unreal Engine, na kterém běží spousta her jiných vývojářů her a Apple by tak zrušil podporu nejen hrám od Epic Games, ale i jiných studií. V tomto bodě se za Epic Games postavila např. i společnost Microsoft. Do 28. září, kdy se koná další soudní slyšení, tak na App Store sice nebude Fortnite, ale vývojářské účty Epic Games budou muset zůstat aktivní. Co se bude dít potom, to se teprve ukáže.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama