reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple obdržela již druhou patentovou porážku během tohoto měsíce

31.8.2005, Marek Štelčík, aktualita
Apple obdržela již druhou patentovou porážku během tohoto měsíce
Poprvé to byl Microsoft, když mu byla přiřčena technologie playlistů a nyní podobný patent týkající se ovládaní MP3 přehrávače získává společnost Creative. Ta je v současnosti největší konkurent firmy Apple s jeho iPody a 75% podílu na trhu....
Poprvé to byl Microsoft, když mu byla přiřčena technologie playlistů a nyní podobný patent týkající se ovládaní MP3 přehrávače získává společnost Creative. Ta je v současnosti největší konkurent firmy Apple s jeho iPody a 75% podílu na trhu. Patent číslo 6 928 433 nazývaný Zen patent se týká celého rozhraní přehrávače, tedy struktury všech složek, podsložek a menu. Technologie se také týká toho, jak postupně za sebou "vyskakují" jednotlivé položky menu, či situace když uživatel vybere jméno umělce a přehrávač mu zobrazí veškerá alba tohoto zpěváka. Tuto technologii používá mnoho přehrávačů, především již zmiňované iPody.



První MP3 přehrávač s touto technologií byl Nomad Jukebox firmy Creative již v září roku 2000. První Apple iPod byl uveden až v říjnu roku 2001. Nepředpokládá se, že by Creative vyžadoval po Apple za tuto technologii nějaké výrazné odškodné, spíše se jedná o mediální kampaň pro jeho novou řadou multimediálních přehrávačů Zen Vision, které přehrávají i video. Zen Vision obsahuje 3,7“ displej, rozlišení 640×480, 30GB disk či FM rádio. Ode dneška za týden však Apple na své konferenci Creative pravděpodobně opět trumfne, neboť odhalí svůj nový přehrávač.

Zdroje: www.channelregister.co.uk, news.com.com
reklama