reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple Park má kuriózní problém, lidé v něm naráží do skla

18.2.2018, Milan Šurkala, aktualita
Apple Park má kuriózní problém, lidé v něm naráží do skla
Nový kampus Apple Park má několik budov a ctí co nejčistější design, který je typický pro produkty Apple. Jeho součástí je i velké množství skla, které se ale ukázalo být kvůli průhlednosti nebezpečné, lidé do něj naráží.
Produkty značky Apple se vždy snažily mít co nejčistší design, což se nevyhnulo ani novému kampusu Apple Park, jehož součástí je několik budov, např. obrovský prstenec nebo Divadlo Steva Jobse. Ty ve většině případů ve své konstrukci využívají obrovské množství skla včetně téměř 14 metrů vysokých zaoblených skleněných tabulí. Velký podíl skla má vedle působivého efektu vzdušnosti také jeden velmi nepříjemný problém. Je průhledné a pro nesoustředěné lidi (zejména ty, kteří při chůzi koukají do svého iPhonu) neviditelné.
 
Apple Park
 
Stává se tak, že lidé opravdu naráží do skleněných tabulí, které si na první pohled nevšimnou. Zatím nebylo zaznamenáno žádné vážnější zranění, pár incidentů nakráčení do skla se už ale přihodilo. Někteří tak začali na skla přilepovat varování o přítomnosti tohoto průhledného materiálu (s podobným účelem jak bývají na sklech nalepeny siluety ptáků), nicméně to zase odporuje filozofii Applu a čistému designu, se kterým byly budovy postaveny. Štítky tak zase poměrně rychle zmizely.
 
Divadlo Steva Jobse v Apple Park
 
Je otázkou, jak se k tomu vlastně Apple postaví, neboť USA je známo svou až zvrácenou tendencí upozorňovat na každé sebemenší nebezpečí a pokud se tak nestane, také velmi častými soudními spory (slavné sušení kočky v mikrovlnce a podobně). Ostatně v minulosti se už incident se zlomeným nosem o skleněnou tabuli v Apple Store stal a skončil u soudu.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama