reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple uvádí levnější službu Music Voice za $4,99 a bezdrátová sluchátka AirPods 3

20.10.2021, Milan Šurkala, aktualita
Apple uvádí levnější službu Music Voice za $4,99 a bezdrátová sluchátka AirPods 3
Apple zapracoval také na nabídce produktů v audio oblasti. Máme zde nová bezdrátová sluchátka AirPods 3 s menšími rozměry, dostalo se také na levnější předplatné streamovací služby Apple Music Voice.
Společnost Apple představila nejen nové procesory M1 Pro a M1 Max, ale také notebooky MacBook Pro jimi vybavené a nové produkty v oblasti audia. Prvním z nich jsou bezdrátová sluchátka AirPods 3. Ta jsou vybavena čipem H1 a využívají systému výpočetního audia Adaptive EQ pro prostorový zvuk Dolby Atmos i sledování pohybu hlavy pro lepší směrování zvuku (aby se zdálo, že zdroj zvuku je na stejném místě nehledě na natočení hlavy). Aktivní potlačení hluku nebylo zmíněno, to by ale měla dostat sluchátka Beats Fit Pro, o kterých se spekuluje, že přijdou počátkem listopadu.
 
Apple AirPods 3. generace
 
nové AirPods 3. generace jsou odolné vůči vodě a potu, splňují standard IPX4. Výdrž na akumulátor byla zvýšena na 6 hodin a s pouzdrem, které dokáže sluchátka nabít 4krát, je tak celková výdrž 30 hodin (6+24 hodin), s prostorovým zvukem sluchátka vydrží na 5 hodin. To vše při zmenšení rozměrů (jedno sluchátko měří 30,79×18,26×19,21 mm a váží 4,28 gramu). Pouzdro pro nabíjení podporuje MagSafe, použít je možné také jiné bezdrátové nabíječky standardu Qi i drátové nabíjení přes kabel Lightning. Z 5 minut nabíjení dostanete energii na hodinu poslechu. Zajímavostí je i detekce vložení do ucha, takže samy přestanou přehrávat skladby, pokud nejsou v uchu, ale třeba položená na stole. Cena byla stanovena na 4990 Kč s DPH.
 
Apple AirPods 3. generace
 
Další novinkou je plán Voice pro streamovací službu Apple Music. Stále obsahuje kolekci 90 milionů skladeb, 30000 playlistů, možnost hrát jakoukoli skladbu. Proti standardnímu plánu Individual za $9,99 měsíčně (149 Kč) má plán Voice za $4,99 měsíčně ale několik omezení. Funguje jen na zařízeních Apple, ale ne jiných platformách, nepodporuje Dolby Atmos a bezztrátovou kompresi, nezobrazuje texty písní a neumožňuje ani stahování pro offline poslech. Prozatím bude k dispozici ve vybraných zemích. U nás zatím není k mání, proto také nemá ještě českou cenu.
 
Zdroj: apple.com (1, 2)


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama