reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

APU se prodávají špatně, AMD vydělá méně

7.7.2015, Jan Vítek, aktualita
APU se prodávají špatně, AMD vydělá méně
Společnost AMD byla nucena pro nedávno skončený druhý kvartál roku 2015 snížit objem předpokládaných tržeb, a to prý především kvůli nízkému zájmu o jeho APU. Finanční výsledky tedy budou asi ještě horší, než se předpokládalo.
Do finančních výsledků za poslední kvartál jen težko výrazně zasáhnou nové Radeony série 300, natož pak ještě později představené Radeon R9 Fury X, které ostatně stejně jako hi-end tvoří jen minimum z celkových tržeb za grafické karty. AMD také na konci května představilo A10-7870K, čili nové APU, které se jako Kaveri Refresh postavilo do čela desktopových Kaveri, ale oproti nim nepředstavuje velké zlepšení. Jinými slovy, AMD v druhém kvartálu nedostalo na trh v podstatě nic, čím by mohlo zaujmout (možná s výjimkou mobilních Carrizo) a co by mohlo vylepšit jeho tržby.





Společnost Advanced Micro Devices se tak včera rozhodla, že sníží objem předpokládaných tržeb za druhý kvartál, a to především kvůli slabé poptávce po svých APU jak od koncových uživatelů, tak od OEM zákazníků. Činí tak přitom v době, kdy už je druhý kvartál několik dní minulostí a my už pomalu očekáváme, že budou zveřejněny finanční výsledky. AMD je obvykle ohlásí krátce po Intelu a pravděpodobně to bude někdy v příštím týdnu.

A co tedy můžeme očekávat? Dle předpokladů to budou o 8 procent nižší tržby v porovnání s předchozím kvartálem, čili přibližně 950 milionů dolarů. Dostane se tak pod hranici jedné miliardy, s níž dle GAAP principů v minulém kvartálu AMD vykázalo ztrátu 137 milionů. Firma neuvedla, jestli za snížením předpokládaných tržeb mohou nízké prodeje desktopových APU, nebo také případně nižší poptávka po APU Carrizo pro mobilní počítače. To se dozvíme asi až v podrobnějším "vyúčtování".

Zdroj: KitGuru
reklama