reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASRock si také připravil desky pro socket FM2

7.6.2012, Jan Vítek, aktualita
ASRock si také připravil desky pro socket FM2
Společnost ASRock si stejně jako řada jiných výrobců základních desek chystá své modely vybavené sockety AMD FM2 určené pro procesory Trinity. Nicméně na Computexu dle zástupců serveru techPowerUp tato firma neměla žádné modely vybavené...
Společnost ASRock si stejně jako řada jiných výrobců základních desek chystá své modely vybavené sockety AMD FM2 určené pro procesory Trinity. Nicméně na Computexu dle zástupců serveru techPowerUp tato firma neměla žádné modely vybavené novou čipovou sadou AMD A85 FCH, ale pouze se starší AMD A75 FCH.





Mezi ty patří i model ASRock FM2A75 Pro4 na fotografii, který by měl stát nejvýše ve své řadě, a využít tak vše, co mu A75 nabízí a navíc zapojit některé kontrolery od jiných výrobců. Procesory zde budou napájeny šestifázově, pak tu jsou čtyři sloty pro paměti DDR3 DIMM s podporou DDR3-2400+ MHz po přetaktování.

Pak tu najdeme jeden slot PCI Express 2.0 x16 vedoucí přímo k socketu, další PCI Express x16 má pouze čtyři linky a obsluhuje jej čipová sada. Krom toho tu jsou tři klasické PCI a jen dva PCI Express x1. A75 FCH má také šest portů SATA 6 Gbps a všechny jsou vyvedeny na interní konektory. Pak je tu samostatný kontroler obsluhující sedmý interní port a jeden eSATA.

Deska má také osm portů USB 3.0, z toho šest na zadním panelu a dva na headeru. Mezi obrazové výstupy patří DVI, D-Sub a HDMI a pak tu je 8kanálové HD audio s podporou THX TruStudio Pro, gigabitový Ethernet a rovněž UEFI BIOS. Výbava této desky je tedy celkem slušná i přes starší čipovou sadu. Škoda jen že chybí DisplayPort.

Zdroj: techPowerUp
reklama