reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASRock ukázal svůj herní Mini-ITX systém

11.3.2013, Jan Vítek, aktualita
ASRock ukázal svůj herní Mini-ITX systém
Společnost ASRock se pochlubila svým novým herním systémem, který je založen na základní desce formátu Mini-ITX. To dnes ostatně není žádný problém, stačí si jen vybrat či vyrobit skříň, do níž se vejde dostatečně velká grafická karta, výkonný...
Společnost ASRock se pochlubila svým novým herním systémem, který je založen na základní desce formátu Mini-ITX. To dnes ostatně není žádný problém, stačí si jen vybrat či vyrobit skříň, do níž se vejde dostatečně velká grafická karta, výkonný zdroj a zajistí se slušné chlazení těchto komponent.





Tento počítač je prvním svého druhu od této firmy. Skříň je založena na formátu SFF, čemuž by měl odpovídat i zdroj, či ten bude možná upraven přímo pro potřeby dané skříně. Ta byla navržena firmou BMW Designworks, jejíchž služeb využívá také firma Thermaltake.





Dále tu máme už základní desku ASRock Z87E-ITX, dle jejíhož označení by měla nést socket LGA 1150 určený pro ještě nenabízené procesory Intel Haswell. Krom toho se sem vejde také grafická karta GeForce GTX 680 připojená pomocí tzv. riser card, která umožní, aby karta byla umístěna v rovině se základní deskou.





Základní deska Z87-E ITX je na svou velikost vybavena poměrně dobře. Nabízí šestifázové VRM napájení pro procesor, dva sloty DDR3 DIMM, dále samozřejmě slot PCI Express 3.0 x16 pro grafickou kartu, dále jeden mini-PCIe 2.0 pro modul s WLAN a Bluetooth, pro pevné disky či mechaniku tu máme šest portů SATA 6Gbps (jeden může být použit jako eSATA), pak šest portů USB 3.0 (dva na headeru), osmikanálové HD audio s TOSLINK, Gb Ethernet, PS/2 pro myš či klávesnici a obrazové výstupy HDMI, DisplayPort a DVI. Ty budeme moci využít díky Lucid Virtu, která umožní zapojit monitor k těmto rozhraním a stále využít samostatnou grafickou kartu.

Podrobnosti o ceně či dostupnosti zveřejněny nebyly.

Zdroj: lab501.ro
reklama