reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus a nové tablety, ultrabooky i 27" monitor

12.1.2012, Jan Vítek, aktualita
Asus a nové tablety, ultrabooky i 27" monitor
Společnost Asus přijela na CES 2012 patřičně vyzbrojena novinkami, mezi něž patří tablety, ultrabooky ZENBOOK i nový monitor s 27" obrazovkou. Jako první můžeme zmínit Asus Eee Pad Transformer Prime TF201 - první tablet vybavený čtyřjádrovým...
Společnost Asus přijela na CES 2012 patřičně vyzbrojena novinkami, mezi něž patří tablety, ultrabooky ZENBOOK i nový monitor s 27" obrazovkou.





Jako první můžeme zmínit Asus Eee Pad Transformer Prime TF201 - první tablet vybavený čtyřjádrovým NVIDIA Tegra 3, jenž od včerejšího dne nabízí také možnost upgradu na Android 4.0 "Ruská zmrzlina". Jeho hliníkové tělo má tloušťku pouze 8,3 mm a k dispozici bude v ametystově šedé a šampaňské zlaté barvě. Dokovací stanice pro tento tablet slibuje díky své baterii až 18hodinovou výdrž, což je velmi slušná hodnota, a zákazníci se mohou také těšit na displej Super IPS+ a zvuk Asus SonicMaster, což doplní také 8Mpix kamera a přední 2Mpix webkamera se světelností F2,4





Vedle nového tabletu tu budou také Asus Eee Pad MeMO ME171 skládající se ze 7" tabletu MeMO a náhlavní soupravy MeMIC vybavené sluchátky a vlastním displejem.





MeMO ME171 podporuje 3G sítě, má dotykovou obrazovku i pro stylus a souprava MeMIC se k němu připojuje pomocí Bluetooth a my budeme s její pomocí vyhledávat kontakty, odesílat a přijímat textové zprávy a samozřejmě telefonovat. Popřípadě díky ní můžeme poslouchat streamovanou hudbu z tabletu. V nabídce je rovněž model MeMO ME270 - 7" tablet PC s procesorem NVIDIA Tegra s podporou Wi-Fi sítí.





Ultrabooky Asus ZENBOOK budou také k dispozici v barevných provedeních Rose Gold a Hot Pink, jež stejně jako klasické verze budou mít tloušťku pouze 9 mm v nejširším místě a 3 mm v nejužším, spustí se za pouhé 2 sekundy a v pohotovostním režimu vydrží i dva týdny. Uvnitř jsou nízkospotřebové procesory Core i7, dále SSD s rozhraním SATA 6 Gbps, Bluetooth 4.0, USB 3.0 s USB Charger+ a snížení energie slibuje také ASUS Super Hybrid Engine II . Na baterie tak má tento ultrabook vydržet až 7 hodin.





Asus VA278Q je prezentován jako profesionální monitor a skutečně nabízí výjimečné vlastnosti, jimž vévodí rozlišení 2560 x 1440 s roztečí bodů 0,233 mm. Dále má LED podsvícení, pozorovací úhly 178° a stoprocentní pokrytí prostoru sRGB, což zrovna neukazuje na technologii TN. Ve skutečnosti to je panel typu IPS s funkcí QuickFit Virtual Scale, která dokáže zobrazit náhled fotografií ve skutečné velikosti a snímky upravit pomocí překryvných mřížek. Mezi jeho vstupy patří DisplayPort i dual link DVI.

Zdroj: TZ Asus
reklama