reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus a Xtion Motion Sensor pro snímání pohybu

30.4.2012, Jan Vítek, aktualita
Asus a Xtion Motion Sensor pro snímání pohybu
Asus si připravil vlastní pohybový senzor na motivy Microsoft Kinect. Dostal název Xtion Motion Sensor a je určen pro snímání celého těla a využití s počítači PC. Asus slibuje podporu předních herních titulů a do budoucna rozrůstání jejich...
Asus si připravil vlastní pohybový senzor na motivy Microsoft Kinect. Dostal název Xtion Motion Sensor a je určen pro snímání celého těla a využití s počítači PC. Asus slibuje podporu předních herních titulů a do budoucna rozrůstání jejich počtu, stejně jako uživatelsky přívětivé rozhraní.





Xtion Motion Sensor má fungovat s libovolným PC, které poskytne dostatečný výkon, přes rozhraní USB, takže použitelné budou i notebooky, respektive ultrabooky. Využít ho budeme moci nejen při hraní, ale také při ovládání přehrávání multimédií, projíždění galerií fotek nebo surfování po internetu s využitím webového prohlížeče.

Připraven je také obchod Xtion Store, přičemž již v základním balení zákazníci dostanou tři hry zadarmo (závodní Beatbooster, taneční DanceWall a fitness MayaFit). Asus také již poskytuje aplikace pro využití Facebooku, služby Picasa nebo Flickr pro ovládání pomocí Xtion, díky němuž budeme moci psát na virtuální klávesnici, zoomovat nebo i rotovat s nabízeným obsahem. Pro hraní pak lze zapojit celé tělo.

Konkrétně jsou k dispozici tituly SEGA Virtua Tennis 4, EA Need for Speed: Hot Pursuit, Street Fighter 4 od Capcom, Fruit Ninja od Halfbrick Studios a také známí Angry Birds, přičemž další budou následovat.

Co se týče specifikací, pak zařízení má rozměry 180 x 35 x 50 mm, pracuje na vzdálenost 0,8 až 3,5 m s úhlem pohledu 58° hor. a 45° vert. a vyžaduje procesor Core i3 či Athlon II X4 (či lepší), alespoň 2 GB RAM, Radeon HD 5450 (1 GB) či GeForce 210 (1 GB) a lepší a OS Windows 7.

Zdroj: TZ Asus
reklama