reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus odhalil desku B85-Pro Gamer v černé a červené

25.3.2014, Jan Vítek, aktualita
Asus odhalil desku B85-Pro Gamer v černé a červené
Společnost Asus zařazuje do své nabídky novou základní desku vyvedenou v černo-červené kombinaci, která je určena pro herní sestavy, ale není součástí série Republic of Gamers. To znamená i jednu věc, a sice rozumnou cenu.
Nápad vyrábět základní desky, které mají lahodit hráčovu oku a přitom moc neodlehčí jeho peněženku, Asus tak trochu odkoukal od MSI. Jeho nejnovější B85-Pro Gamer tak neobsahuje ty nejlepší technologie a vlastnosti, jaké nabízí základní desky série Republic of Gamers, ovšem vypadá to, že její PCB vychází ze základní desky Z87-A.





Deska také krom jiných červených doplňků má dnes často využívanou "LED cestičku", která nad rozšiřujícími porty odděluje zvukové obvody od zbytku desky. Ta je v tomto případě jasně vidět i nepodsvícená v podobě červené křivky.





Asus B85-Pro Gamer je deska formátu ATX, která využívá 8fázové VRM napájení pro socket LGA 1150. Ten je napojen na čtyři sloty DDR3 DIMM a jeden PCI Express 3.0 x16. Vedle něj tu je další dlouhý PCI Express, ovšem to je ve skutečnosti verze 2.0 se čtyřmi linkami a napojen je na čipovou sadu B85. Krom toho tu jsou ještě dva PCI Express 2.0 x1 a tři PCI.

Disky a další úložná zařízení připojíme na čtyři SATA 6 Gbps či dva SATA 3 Gbps, obrazové výstupy zahrnují DVI, D-Sub a HDMI, i když v případě herního počítače zůstanou nevyužity a pak je dobrou zprávou využití ethernetového kontroleru Intel I217V GbE a audioa SupremeFX s 300ohmovým sluchátkovým zesilovačem od Texas Instruments a odstupem signálu od šumu 115 dBA.

Do softwarové výbavy patří GameFirst II pro prioritizaci provozu na síti, Ai-Suite 3 pro nastavení, ovšem vzhledem k použité čipové sadě tu nejsou žádné nástroje pro přetaktování. Asus zatím nezveřejnil cenu ani informace o dostupnosti, ale dá se předpokládat, že svou novou desku cenově postaví proti MSI B85-G43 Gaming či ASRock B85 Fatal1ty Killer. To by znamenalo cenu cca 2200 Kč s DPH.

Zdroj: techPowerUp
reklama