reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus oficiálně potvrzuje kompatibilitu svých X470, B450 a B450 II s Ryzen 5000

14.10.2020, Jan Vítek, aktualita
Asus oficiálně potvrzuje kompatibilitu svých X470, B450 a B450 II s Ryzen 5000
Jeden z uživatelů Redditu vyvolal pozdvižení, když zveřejnil odpověď podpory firmy Asus na to, kdy deska ROG Crosshair VII Hero s X470 bude podporovat procesory Ryzen 5000. Odpověď zněla, že se taková podpora neplánuje. 
Ze strany Asusu přitom šlo jednak o úvodní zamítavou odpověď a později i další potvrzení opírající se o informace přímo od inženýrů firmy. Tazatel tak dostal doporučení, aby si majitel desky Crosshair VII Hero pořídil novější Crosshair VIII Hero nebo třeba jakoukoliv desku s čipsetem B550. My už se asi nedozvíme, zda se na podpoře opravdu informovali u informovanějších lidí. Buď si nechtěli přidělávat práci, nebo kontaktovali někoho, kdo moc dobře informovaný nebyl, či případně vzniklo nedorozumění. A právě proto, aby už všem bylo vše jasné, nyní Asus přispěchal s oficiálním vyjádřením. 
 
desky s 500 Series budou podporovat Ryzen 5000 hned, 400 Series od nového roku
 
Asus tak ve zprávě pro server Hexus potvrdil, že zaměstnanec podpory poskytl zákazníkovi nepravdivé informace a že firma dodrží plán AMD popsaný ve výše uvedeném obrázku. Nové BIOSy pro Ryzen 5000 a desky Asus X470, B450 a B450 II budou k dispozici nejdříve v betaverzích od ledna příštího roku a to automaticky platí i pro desky, které již slouží svým zákazníkům. 
 
Co se týče zmínky o B450 a B450 II, jde o zřejmý odkaz na nové modely desek založené na starším čipsetu B450. Právě ty budou nabízet i funkci USB BIOS Flashback, která umožní aktualizaci BIOSu i bez nutnosti otevřít jeho nastavení, čili k tomu nebudeme potřebovat kompatibilní procesor. Škoda jen, že podobné funkce nejsou zvláště v případě desek pro procesory AMD nabízeny už standardně.  


reklama