reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus ROG: nová generace karet, monitorů i počítačů

1.6.2015, Jan Vítek, aktualita
Asus ROG: nová generace karet, monitorů i počítačů
Asus na Computexu prezentuje své nejnovější produkty řady ROG (Republic of Gamers), které mají představovat to nejlepší, co může tato firma hráčům nabídnout. Podívejme se tedy, co je nového.
Asus samozřejmě nemůže na Computexu ve své domovině chybět, stejně jako jeho produkty ROG. Můžeme se těšit na nové herní monitory, počítače, notebooky, grafické karty i myš. Mezi grafickými kartami samozřejmě vede Nvidia GeForce GTX 980 Ti, horká novinka posledních dní (nebo spíše hodin).





Mezi nové monitory firmy Asus patří dva modely se synchronizací, což ovšem není AMD Freesync, ale NVIDIA G-Sync. Jednak tu je 34" model se zakřivením 3800R, což by mohl být i jeho název, to ze zprávy není zřejmé. Jeho rozlišení je 3440 x 1440 a v nabídce rozhraní jsou DisplayPort a HDMI. Vedle něj tu je také ROG SWIFT PG 279Q se 27" displejem s rozlišením 2560 x 1440 a technologií IPS. Tento vyniká obnovovací frekvencí 144 Hz a také má vedle DisplayPortu rozhraní HDMI.





Mezi nové herní počítače patří ASUS ROG G751JT/JY, notebook také podporující G-Sync. Je tedy jasné, že je vybaven grafikou NVIDIA, a to GeForce GTX 980M, kterou bude možné přetaktovat (pokud nám to ovladače zase neznemožní). Vhodným souputovníkem pro tuto kartu je pak procesor Core i7. dále tu je ROG GL552, další notebook, o němž Asus neprozradil téměř nic. Snad jen, že má podsvícenou klávesnici a design inspirovaný letouny s technologií stealth.






ROG G20CB je tenký stolní počítač se skříní o objemu 12,5 litru. Založen bude na grafických kartách NVIDIA GeForce GTX, které nebyly upřesněny a 6. generaci procesorů Core, což je Skylake, takže je zřejmé, že tyto počítače se ještě na trh nechystají. Asus také slibuje velmi rychlé SSD pro rozhraní PCI Express 3.0 se 4 linkami (že by Samsung SM951?), DDR4 RAM a USB 3.1. Počítač také bude podsvícen pomocí LED s různými efekty včetně reakcí na hudbu.





Referenční model GTX 980 Ti není tak zajímavý a lze předpokládat, že jeho chladič nebude zrovna tichý. Zde nastupují speciální verze karet, a tedy i model ROG Poseidon GTX 980 Ti s chladičem kombinujícím výparníkovou komoru a vodní chlazení. Karta ASUS ROG Strix GTX 980 Ti (na fotografii) bude mít jednodušší chladič se třemi ventilátory a DirectCU III, přičemž díky funkci Strix 0dB bude moci v klidovém režimu pracovat s pasivním chlazením.

Nakonec můžeme zmínit novou myš ROG Spatha vyrobenou z hořčíkové slitiny. Ta je vybavena 12 tlačítky, barevným podsvícením na třech místech, USB i bezdrátové rozhraní a "magnetický stojan pro dobíjení". Otázka je, zda tím Asus snad nemyslí bezdrátové dobíjení a stejně tak se můžeme ptát, co se schovává pod "custom click resistance", jestli snad nejaký mechanismus nastavující odpor tlačítek při stisku.

Zdroj: TZ Asus
reklama