reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus ROG Strix XG17: 240Hz přenosný monitor

28.5.2019, Jan Vítek, aktualita
Asus ROG Strix XG17: 240Hz přenosný monitor
Asus se rozhodl, že nám nabídne monitor s velice vysokou obnovovací frekvencí, který bude navíc přenosný, takže si jej můžete snadno vzít ven, do postele či kamkoliv jinam. Vedle toho tu máme i 4K monitor s mini LED a HDR.
Asus ROG Strix XG17 si tak můžeme vzít skutečně kamkoliv, protože je vybaven rovněž vlastní baterií s kapacitou 7800 mAh, což bude stačit pro napájení jeho 17,3" panelu cca po dobu tří hodin. Záležet bude i na tom, při jaké obnovovací frekvenci bude monitor pracovat, přičemž rozpětí tu může být skutečně široké. Ale jako obvykle bude samozřejmě výdrž nejvíce záviset na jasu. 
 
 
Monitor nabídne stojan ve stylu tabletů, takže jde primárně o kryt obrazovky, který se může nadvakrát přeložit, aby se o něj monitor mohl opřít, a to i na výšku či na šířku. Kdyby tu však byl výklopný kus panelu, bylo by si možné i lépe zvolit sklon, zatímco takto tu máme v podstatě jen jednu polohu. 


 
Na 17,3" displeji typu IPS máme rozlišení 1920 x 1080, přičemž odezva je 3 ms a obnovovací frekvence mezi 48 a 240 Hz řízenými pomocí technologie Adaptive-Sync. Panel má antireflexní matný povrch a krom něj má monitor pro základní ozvučení také 1W reproduktory (stereo). Využít jej můžeme pro svůj notebook, desktop, herní konzoli nebo i telefon a krmit jej pomocí Micro HDMI 2.0 a dvou USB C, které zvládnou také napájení či dobíjení.  
 
Dále tu máme už normální stolní monitor Asus PG27UQ s 27" panelem s rozlišením 4K a obnovovací frekvencí až 144 Hz řízenou pomocí G-Sync. Tento velice dobře vybavený a bezesporu i velice drahý monitor má přímé podsvícení pomocí celkem 2304 mini LED, které tvoří celkem 576 samostatně ovladatelných zón.
 
 
Monitor díky nim také dokáže dosáhnout podsvícení 1000 cd/m2, takže nepřekvapí certifikace DisplayHDR 1000. Dále tu máme 99% pokrytí prostoru AdobeRGB, 97% pokrytí DCI-P3 a také je tu jedna specialitka. Pokud máme desku Asus, která danou funkci podporuje, budeme si moci přímo pomocí monitoru řídit systémové ventilátory. 
 
Asus si ale také připravil přenosný monitor ZenScreen Touch MB16AMT, který už můžeme počítat mezi běžné typy. Jde o 15,6" Full HD model s dotykovou obrazovkou (10 bodů), který se chlubí panelem typu IPS s tenkými okraji (NanoEdge). Tento model můžeme připojit přes USB C nebo micro HDMI a využít stereo reproduktory. Tlustý je jen 9 mm a váží necelý kilogram a vybaven je také svou 7800mAh baterií pro až 4 hodiny práce. 
 
 
Ceny obou produktů jsou neznámé a víme jen to, že ZenScreen přijde v červnu. 
  
Zdroj: Hexus.net 


reklama