reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus s Googlem představili tablet s OS Android 4.1 Jelly Bean

4.7.2012, Jan Vítek, aktualita
Asus s Googlem představili tablet s OS Android 4.1 Jelly Bean
Společnost Asus si ve spolupráci s Googlem připravila zbrusu nový tablet s označením Nexus 7, který bude vybaven operačním systémem Android 4.1 Jelly Bean. Označení napoví, že se jedná o 7" tablet, přičemž o něm výrobce prohlašuje, že je...
Společnost Asus si ve spolupráci s Googlem připravila zbrusu nový tablet s označením Nexus 7, který bude vybaven operačním systémem Android 4.1 Jelly Bean. Označení napoví, že se jedná o 7" tablet, přičemž o něm výrobce prohlašuje, že je to první model s takovou úhlopříčkou, který je vybaven čtyřjádrovým procesorem. Tím je zcela nepřekvapivě NVIDIA Tegra 3, takže ve skutečnosti jde v podstatě o pětijádrový čip, k němuž patří také 12 jader grafiky GeForce.





Asus slibuje kromě slušného výkonu také snadnou přenosnost danou i štíhlým profilem s 10,5 mm tloušťky. Displej nabídne na svou velikost slušné rozlišení 1280 x 800 a multidotykovou vrstvu. O vylepšení barev a zvýšení jasu se má postarat technologie Asus TruVivid, přičemž samotný displej je typu IPS a nabídne široké pozorovací úhly (178°) a odolné sklo Corning FIT. I zbytek šasi má být velmi odolný.





Hmotnost celého zařízení je 340 gramů a do toho se počítá také baterie s výdrží až 9,5 hodiny. Po tuto dobu budeme moci využívat všechny možné aplikace včetně Google Apps – Gmail, Chrome, Google+ a YouTube. Veškerá data uživatele lze také synchronizovat s cloudovým úložištěm. Na Google Play také dostanete kredit 25 USD.

Nexus 7 také přichází s příslušenstvím, bohužel ale volitelným, tedy za příplatek. Jde o ochranný obal pro lepší odolnost proti nárazům a poškození vůbec. Druhou funkcí má být zlepšení manipulace a vybrat si budete moci z šesti barevných provedení.

Zdroj: TZ Asus
reklama