reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus u nás již prodává Strix GeForce GTX 1070

12.7.2016, Jan Vítek, aktualita
Asus u nás již prodává Strix GeForce GTX 1070
Asus ohlásil, že na český a slovenský trh vypustil dvě nové grafické karty řady ROG Strix GeForce GTX 1070, které se vyznačují výkonným chlazením a také možností snadného přetaktování. Podívejme se na ně.
Společnost Asus tak vyslala na trh dvě verze ROG Strix GeForce GTX 1070, a to model STRIX-GTX1070-O8G-GAMING za doporučenou cenu 15.499 Kč s DPH (574 eur) a pak STRIX-GTX1070-8G-GAMING za 14.999 Kč (555 eur). Jde o karty, které se liší "pouze" tím, jaké frekvence v režimu přetaktování má nastavené GPU GeForce GTX 1070. Rozdíl ale není zrovna malý.



Obě karty jsou vybaveny chlazením DirectCU III se třemi ventilátory, které slibuje o 30 procent nižší provozní teploty než při použití referenčního chladiče. Dále tu máme již známou zautomatizovanou technologii výroby Auto-Extreme a komponenty Super Alloy Power II, což slibuje kvalitní provedení a dlouhou životnost. Pokud máte rádi RGB LED podsvícení, na to se také nezapomněli a jde o systém Aura na krytu i zadním panelu. Ten zahrnuje nastavení libovolných barev a k tomu šesti efektů.



Na zadním štítku karet najdeme jednak velký konektor DVI-D a pak po dvou DisplayPort a HDMI. Karty budeme moci sami ladit nástrojem GPU Tweak II s funkcí XSplit Gamecaster pro streamování videa. Asus zde nabízí novou funkci Game Booster, která má za úkol nabídnout maximální výkon systému, ale pouze tím, že nadbytečné procesy, a hře tím přidělí všechny dostupné prostředky, což si dokáže každý průměrně zdatný uživatel zařídit sám.

Za model ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING zaplatíme více, neboť ten v herním režimu nabídne takt GPU 1835 MHz a v OC režimu pak 1860 MHz. Zato model ROG STRIX-GTX1070-8G-GAMING má v herním režimu takt 1683 MHz a v OC 1721 MHz. Nikdo vám sice nezaručí, že tato slabší verze půjde přetaktovat na úroveň silnější, ale pokusit se o to rozhodně můžete.

Zdroj: TZ Asus


reklama