reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus uvedl zdroje ROG Strix Gold Aura Edition typu ATX 3.0

14.11.2022, Milan Šurkala, aktualita
Asus uvedl zdroje ROG Strix Gold Aura Edition typu ATX 3.0
Asus Republic of Gamers (ROG) uvedl nové počítačové zdroje typu ATX 3.0, řadu Strix Gold Aura Edition. Mají vylepšené chlazení, podporují 16pinové napájení pro nové karty Nvidia, nechybí ani podsvícení Aura Sync RGB.
Společnost Asus uvedla pod značkou Republic of Gamers (ROG) novou řadu počítačových zdrojů Strix Gold Aura Edition. Novinky jsou typu ATX 3.0 a nativně podporují nové 16pinové napájecí konektory grafických karet Nvidia, 12VHPWR, které se ale kvůli svému tavení staly hodně kontroverzní. Čistě teoreticky by tento kabel měl zajistit stabilní dodávku 600 W kartám GeForce RTX 4090 bez potřeby jakýchkoli adaptérů.
 
Asus ROG Strix Gold Aura Edition
 
Nové zdroje Asusu mají 2krát větší chladič, což dovoluje pasivní chlazení v mnohem větší rozsahu případů (zátěže) a s nulovou hlučností by měl zajistit napájení při nízkých i středních zátěžích. To je umocněno i tím, že samotný hliníkový obal zdroje zde funguje jako pasivní chladič. Pokud to nestačí, máme tu velký 135mm ventilátor. Nechybí japonské kondenzátory a certifikace 80 PLUS Gold. Samozřejmostí je dnes už i podpora LED podsvícení Aura Sync a máme zde i svítící logo ROG Fearless Eye. Záruka je 10letá a nechybí ani všemožné ochrany typu OPP/OVP/UVP/SCP/OCP/OTP.
 
Asus ROG Strix Gold Aura Edition
 
K dispozici bude 750W, 850W a 1000W verze. Všechny mají rozměry 180×150×86 mm a na +12V větvi zvládnou dodat 62,5 A, 70,8 A, resp. 83,3 A. Máme tu jeden 24/20pinový konektor pro základní desku, dva 4+4pinové pro CPU, jeden 16pinový PCIe, tři 8pinové PCIe, 5 SATA a 4 pro periferie. Hmotnost zdrojů je od 2,69 do 3,03 kg.
 
Zdroj: asus.com (2)


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama