reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ATi již brzy představí chipset ATi RS600 pro procesory Intel s integrovanou grafikou

10.4.2006, Milan Šurkala, aktualita
ATi již brzy představí chipset ATi RS600 pro procesory Intel s integrovanou grafikou
Co nevidět bychom se měli dočkat nového chipsetu společnosti ATi pro procesory Intel pod názvem ATi RS600. To též pro AMD, ale o něco později, se objeví pod jménem ATi RS690. Oba chipsety by měly využívat služeb nového southbridge ATi SB600....
Co nevidět bychom se měli dočkat nového chipsetu společnosti ATi pro procesory Intel pod názvem ATi RS600. To též pro AMD, ale o něco později, se objeví pod jménem ATi RS690. Oba chipsety by měly využívat služeb nového southbridge ATi SB600.



Chipset by měl podporovat HDMi výstup a HDCP ochranu. Potěší přítomnost velmi výkonného integrovaného grafického čipu. Má se totiž jednat o čip Radeon X700, tedy čip s podporou DirectX 9.0 shaderů 2.0. Výkon by podle prvních odhadů mohl být někde na úrovni GeForce 6600, Radeonu X1300 Pro a samozřejmě klasického Radeonu X700, ze kterého vychází. Alespoň za předpokladu, že zůstane zachován počet osmi pixel pipelines.

Chipset je již certifikován organizací PCI-SIG. Podle zdroje zatím není jisté, zda chipset bude podporovat akceleraci H.264 videa, ale je to pravděpodobné. Absence akcelerace by čipové sadě dost uškodila vzhledem k brzkému rozmachu HD DVD a BluRay.

Zdroj: www.xbitlabs.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama