reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Autonabíječka pro Acer N50 - hledat nižší cenu se vyplatí

21.12.2005, Miroslav Kučera, článek
Autonabíječka pro Acer N50 - hledat nižší cenu se vyplatí
Mám Acer N50 Premium, které docela hodně využívám pro navigaci v autě. Bohužel, doposud nevlastním žádnou autonabíječku, což se nepříjemně projevilo při cestě z Brna do Červenohorského sedla. PDA rozsvícené na minimum a se zapnutým BT se při této trase a nepřetržitém provozu vybilo cca na 55%, což by mělo stačit na cestu zpět. Jenže - PDA pochopitelně zůstalo v autě, a jelikož mráz akumulátorům vůbec nesvědčí, dopadlo to tak, jak to dopadnout muselo - hlavní baterie PDA se vybila. Tehdy jsem se rozhodl bezodkladně koupit příslušnou autonabíječku. A jsem dopadl?
První pokus - eshop.pdaplanet.cz
PDA planet prodává PDA a poskytuje servis k nim už hodně dlouho. Bohužel - často tomu i odpovídají ceny. Autonabíječku pro Acer n30/n10/n35 jsem našel hned. Bohužel - zde uvedená cena mě velmi nepříjemně překvapila. A to opravdu velmi nepříjemně. Žil jsem totiž v domnění, že podobná nabíječka se dá sehnat za částku pohybující se kolem 500 až 600 Kč, ale zřejmě jsem se mýlil. No řekněte sami - nezdá se vám částka 940 Kč za autonabíječku jako silně přehnaná? Mě teda ano. Protože jsem ale nabíječku urgentně potřeboval a současně se mi za ni nechtělo "vypláznout" téměř tisíc korun, hledal jsem dál.




Druhý pokus - obchod.sunnysoft.cz
Ihned mě napadl Sunnysoft, snad nejznámější český internetový obchod zabývající se prodejem PDA a příslušenství. Se Sunnysoftem mám docela dobré zkušenosti, před několika lety jsem u nich kupoval software pro mého digitálního miláššška. Autonabíječku pro Acer n30/n10/n35 jsem našel hned. Cena zde už vypadá podstatně lépe - 821 Kč včetně daně, ale i tak se mi zdála jako docela vysoká za "kousek plastu a za několik centimetrů smotaného drátu".





Třetí pokus - pdacentrum.cz
Pokračoval jsem v hledání dál a zadal do prohlížeče adresu mého dalšího oblíbeného internetového obchodu s PDA, shodou okolností brněnského. Jak je z nadpisu vidět, jedná se o PDA Centrum. Pár kliknutí stačilo, abych příslušnou autonabíječku nalezl. Cena už vypadala velmi zajímavě - 665 Kč včetně daně. To už vypadá podstatně lépe než v případě předchozího Sunnysoftu (o PDA Planet ani nemluvě). Už jsem se chystal psát do pdacentrum.cz, zdali mají danou nabíječku na skladě, že bych se pro ni stavil, ale nakonec jsem to neudělal a podíval se na další tři internetové obchody. Nechci předbíhat, ale dobře jsem udělal :-).




Čtvrtý pokus - ahmobile.cz
Web ahmobile.cz je obchod zaměřený na PDA s velmi příjemným designem a zajímavými cenami. Mnou hledaná autonabíječka zde stojí přesně 513 Kč S DPH. Tato cena se už opravdu velmi blížila sumě, za kterou jsem byl ochoten originální autonabíječku zakoupit. Přesto mi ale čertíček v duši nedal a zkusil jsem ještě dva internetové obchody, které se nezaměřují pouze na oblast PDA, ale na oblast výpočetní techniky obecně.




Pátý pokus - alfacomp.cz
Alfacomp.cz je poměrně populární ostravský obchod s výpočetní technikou, který má svoji kamennou pobočku i v Brně. Autonabíječka pro Acer N50 Premium zde stojí velmi příjemných 485,10 Kč. Vzhledem k tomu, že obchod má svoji pobočku v Brně, kde byla navíc příslušná autonabíječka skladem, rozhodl jsem se, že ji objednám zde. Ještě předtím jsem ale vyzkoušel poslední internetový obchod, se kterým mám dobré zkušenosti.




Pokus poslední - czechcomputer.cz
Přiznám se, že na Czechcomputeru jsem hledal tuto nabíječku jen z pouhé zvědavosti ohledně její ceny, přičemž jsem nepředpokládal, že by její cena mohla být ještě nižší než u Alfacompu. Jenže - ono tomu opravdu tak bylo. Acer n30 Car Charger, jak se zde tento výrobek jmenuje, zde stojí neuvěřitelných 392 Kč. A bylo rozhodnuto - objednal jsem ji u Czechcomputeru s tím, že si ji vyzvednu za pár dnů osobně, až budu projíždět Prahou do severozápadních Čech.





Shrnutí


Je to velmi zajímavé, co říkáte? Jednu obyčejnou originální autonabíječku pro PDA je možné na internetu sehnat v rozmezí od 940 Kč až po 392 Kč. Rozdíl mezi nejdražším a nejlevnějším obchodem tak činí přesně 548 Kč. Takový rozdíl v cenách bych chápal, kdybych nakupoval jinou (a podstatně dražší) počítačovou komponentu - jako třeba monitor nebo nějaký procesor. Ale v případě výrobně velmi levné nabíječky, kterou můžete v jednom obchodu sehnat za 392 Kč a v jiném obchodu o 240 procent dráže... To opravdu nechápu. Tento článek nemá za útok nějakým způsobem kritizovat poměrně vysoké ceny u PDA Planet nebo u Sunnysoftu, ale má pouze čtenářům ukázat, že se občas vyplatí investovat několik minut svého času pro vyhledání nižších cen požadovaného výrobku.
reklama