reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Autor série Half-Life zveřejnil příběh třetího dílu

25.8.2017, Jan Vítek, aktualita
Autor série Half-Life zveřejnil příběh třetího dílu
Ne hřebíček, ale pořádný hřeb do rakve nadějí lidí, kteří stále ještě neztratili víru v příchod Half-Life 3, vrazil Marc Laidlaw. Tento hlavní autor, jenž se podílel na předchozích dílech, totiž zveřejnil na webu příběh, s nímž měl právě přijít třetí díl.
Co se týče série Half-Life, zveřejněný text je pravděpodobně to nejlepší, co se blíží k jejímu završení. Však Valve už dávno není společnost udávající tempo ve vývoji her, ale spíše v jejich prodeji. V tom se ostatně točí daleko více peněz a je k němu třeba mnohem méně snahy. Marc Laidlaw tak asi cítil, že když už se tedy třetího dílu nedočkáme, můžeme alespoň vědět, jak by se příběh v dané hře asi tak vyvíjel. 
 
 
Marc Laidlaw připravil text, který se týká "Epistle 3", čili prostě Half-Life 3, a je zpracován v podobě dopisu adresovanému pro "Dearest Playa" od jisté postavy Gertie Fremont. Týká se lodi Hyperborea a mimozemských záporáků Disparate, za něž se schovávají obvykle známá místa postavy ze série Half-Life. Pokud si je tedy zaměníte, dočtete se o vyústění celého příběhu, jejž nám měl třetí díl nabídnout. 
 
Blog Laidlawa už daný text neobsahuje, a tak odkaz nahoře vede k upravené verzi zveřejněné na serveru Pastebin. Právě ta už obsahuje správné názvy, takže nám už nepíše Gertie Fremont, ale dobře známý Gordon Freeman: 
 
Doufám, že vás tento dopis zastihne v plném zdraví. Jako bych vás opravdu slyšel: "Gordone Freemane, už věky jste o sobě nedal vědět". No, pokud vás zajímají výmluvy, měl jsem toho hodně a především jsem se pohyboval v jiných dimenzích a co ještě, nebyl jsem schopen vás běžnými způsoby kontaktovat. Tak to aspoň bylo do té doby, než se před rokem a půl okolnosti prudce změnily a já se znovu objevil na těchto březích. 
 
Od té doby jsem občas přemýšlel, jak nejlépe popsat události uplynulých let, kdy jsem o sobě nedával vědět. Především se omlouvám za to čekání a nyní už můžu konečně vysvětlit (jakkoliv stručně, rychle a obecně) ony události, které následovaly po dění z mé předchozí hry...
 
My se bohužel nedozvíme, zda zveřejněný text opravdu popisuje příběh, který by nám převyprávěl i samotný Half-Life 3, nebo jde pouze o Laidlawavu představu toho, jak by se měl či mohl vyvíjet. V každém případě to vypadá, že Half-Life 3 je a zůstane pouze vapourware, čili toužebně očekávaná hra, která se nikdy neobjevila.
 
Samotný Valve chystá pouze dva zbrusu nové tituly, a to jednak The Lab čistě pro VR headsety a naposledy byl představen Artifact, což je pouze karetní hra založená na DoTA 2. Vypadá to tak, že toto studio s vývojem AAA her už nadobro skončilo, ale co, věřit můžeme i dále. 
 
Zdroj: Pastebin
reklama