reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Basemark a Crytek mají vlastní herní VR benchmark

17.3.2016, Jan Vítek, aktualita
Basemark a Crytek mají vlastní herní VR benchmark
Pod označením VRScore se objevil nový benchmark pro počítače, které mají být využity pro nakrmení VR headsetu. Společnosti Basemark a Crytek jej představili na GDC 2016 a uvádí, že výsledky mají reflektovat reálné nasazení ve hrách.
VRScore je tedy společné dítko společností Basemark a Crytek, takže lze už jen na základě toho očekávat, že bude mít blízko reálnému světu her na VR headsetech. To tedy na rozdíl od takového SteamVR Performance Test, který herní benchmark ani nepřipomíná. Benchmark VRScore byl představen v San Francisku na Game Developer's Conference 2016 jako "důležitý zdroj objektivních informací pro každého, kdo se zajímá o VR". Už dle zmíněných firem je zřejmé, že je založen na testovacím systému od Basemark a využívá CRYENGINE od Crytek.



V poslední době se tedy objevují nové nástroje pro testování systémů, zda jsou vhodné pro VR, což je pochopitelné vzhledem k nástupu prvních headsetů na trh. Svůj představila také firma Oculus, ale ten pouze zjistí, zda nainstalovaný hardware v daném systému patří nebo nepatří do seznamu podporovaných komponent.



Lze tak očekávat, že VRScore by měl být v tomto ohledu zatím nejvíce relevantní nástroj pro testování výkonu počítače. Je přitom schopen zjišťovat, zda je počítač připraven na tři způsoby použití. V prvním případě jde o Interactive VR, čili hry. Pak je tu Static VR, tedy 360° VR videa a nakonec i VR Spatial pro prostorové audio.

Benchmark je určen pro headsety HTC Vive, Oculus i OSVR od Razeru, přičemž dokáže pracovat pod DirectX 11 i 12. Nejzajímavější je tedy část Sky Harbour renderovaná pomocí CRYENGINE.



Vedle toho všeho je tu také hardwarové příslušenství VRScore Trek jako součást placené Corporate Version benchmarku. To má být schopné měřit zpoždění výstupu pro levé a pravé oko zvlášť. Využívá k tomu prostou výbavu - fototranzistory.

VRScore je k dispozici okamžitě v rámci Benchmark Development Program (viz zdroj), přičemž finální benchmarky Consumer a Business budou v prodeji (nebo zdarma) od června. Dělit se budou na Free, Pro, Corporate a Platinum.

Zdroj: Basemark
reklama