reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Benchmark CatZilla pro CPU i GPU přichází v první verzi

15.10.2013, Jan Vítek, aktualita
Benchmark CatZilla pro CPU i GPU přichází v první verzi
Na světlo světa se dostal polský benchmark ALLBenchmark CatZilla 1.0, kterým si můžete komplexně otestovat svůj herní počítač, čili především výkon procesoru a grafické karty či karet. Využívá k tomu scénu vykreslovanou pomocí API OpenGL...
Na světlo světa se dostal polský benchmark ALLBenchmark CatZilla 1.0, kterým si můžete komplexně otestovat svůj herní počítač, čili především výkon procesoru a grafické karty či karet. Využívá k tomu scénu vykreslovanou pomocí API OpenGL 4.0, DirectX 9 nebo DirectX 11. Běží pak pod operačními systémy Windows 8, 7, Vista a XP (32 i 64bit).





CatZilla je pak schopný nejen otestovat hardware a poskytnout konečné skóre, výsledky a také doporučení týkající se softwaru i hardwaru. Artwork samotné testovací scény pak má na svědomí studio Platige Image, které stojí rovněž za tituly The Witcher a Cyberpunk 2077.

Co se týče doporučení ohledně softwaru a nastavení počítače, pak nový benchmark uživatele případně upozorní na instalaci nejnovějších ovladačů, nastavení cache, uvolnění místa na disku, nastavení barevné hloubky a rozlišení. A co se týče hardwaru, pak nám doporučí třeba novější grafickou kartu, pokud shledá, že ta stávající nestačí. To je vše pochopitelně vhodné jen pro nezkušené uživatele či pro rychlou orientaci, jak je na tom systém, k němuž jsme zasedli poprvé.

CatZilla se chlubí také tím, že oproti jeho nejbliží konkurenci (že by 3DMark13?) budeme stahovat pouze poloviční množství dat (cca 500 MB), samotný test je o polovinu kratší a má odpovídat nárokům dnešních her. Stahovat můžete na strákách výrobce (viz zdroj).

Zdroj: TZ CatZilla
reklama