reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Benchmark Final Fantasy XV je tu, jak si vede AMD a NVIDIA?

2.2.2018, Jan Vítek, aktualita
Benchmark Final Fantasy XV je tu, jak si vede AMD a NVIDIA?
Square Enix si pro uživatele PC připravil samostatný benchmark, který byl vydán pro to, abychom si mohli ověřit výkon svého počítače pro hru Final Fantasy XV. Objevily se také už výsledky, z nichž se nebudou příznivci AMD zrovna radovat.
Final Fantasy XV Windows Edition Official Benchmark si můžeme tedy stáhnout samostatně jako 3,37GB instalaci pro 64bitové systémy Windows. Tento benchmark podporuje rozlišení až do 4K a také HDR10 a vzhledem k tomu, že hra staví také na GameWorks, se nemůžeme divit, že běží výrazně lépe na grafických kartách NVIDIA než na AMD. 
 
 
Titul Final Fantasy XV Windows Edition přijde na trh 6. března 2018 a pokud si na něj brousíte zuby, můžete si pomocí benchmarku dobře vyzkoušet, zda a v jaké kvalitě vaše PC na ni bude stačit. Pokud ale nebude a půjde to na vrub grafiky, jako že to je ten nejpravěpodobnější scénář, dnes s tím stejně nic neuděláme. Nicméně Bitcoin, Ethereum a jiné měny aktuálně míří prudce dolů, takže se blýská na lepší časy, ale toť otázka. Ethereum však stačilo už za pouhý den spadnout z 1150 USD pod 800 USD a stále klesá. 
 
 
Co se týče požadavků na výkon, ty jsou v případě Final Fantasy XV Windows Edition celkem vysoké. Pro hraní v 1080p při alespoň 30 FPS budeme potřebovat ekvivalent Core i7-3770 či FX-8350, GeForce GTX 1060 6GB či Radeon RX 480 a 16 GB paměti. Pro 4K v HDR už to bude chtít rovnou GeForce GTX 1080 Ti. Hra také zabere na disku slušný prostor, a to alespoň přes 100 GB a v případě HDR a 4K ještě o 55 GB víc. 
 
PC verze Final Fantasy XV nabídne oproti konzolovým rozšířenou mapu Insomnia City Ruins, plně ovladatelné plavidlo Royal Vessel, extra příslušenství, nový režim kamery (FPS) a pak i řadu drobných DLC, jako jsou zbraně, jiné předměty či skiny. Vedle toho je tu i obsah pro celý Season Pass, a to Episode Gladiolus, Episode Prompto, Multiplayer Expansion: Comrades a Episode Ignis. Hra bude k dispozici na Steamu, Originu a Microsoft Store, respektive již je k předobjednání, za což jsou k dispozici bonusy. 
 
 
Nakonec tu máme srovnání výkonu karet v rozlišení Full HD, kde bohužel nejsou k dispozici ani průměrná FPS, ale nicneříkající body. Můžeme se ale aspoň podívat na rozestupy mezi kartami a je vidět, že až pod GTX 1070 se krčí AMD Radeon RX Vega. AMD i NVIDIA ale bezpochyby ještě před vydáním hry připraví optimalizované ovladače, takže situace se může změnit, nicméně je jasné, že hra je optimalizována pro NVIDIE. 
 
 


reklama