reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

BenQ Eye-care monitor pro šetření zraku

6.6.2014, Milan Šurkala, aktualita
BenQ Eye-care monitor pro šetření zraku
BenQ představil novou řadu monitorů Eay-care, která je optimalizována, aby co nejméně zatěžovala lidský zrak. Disponuje tak např. technologiemi Flicker-free a Low Blue Light módy, které optimalizují barevné podání.
Společnost BenQ rozšířila nabídku svých monitorů o novou řadu Eye-care, které byly vyvinuty tak, aby co nejméně zatěžovaly lidský zrak. Jednou z technologií je Flicker-free, která se snaží odstranit blikání LED diod. Tam může docházet k jemnému blikání např. při změnách úrovní jasu, obnovování obrazu nebo přenosu signálu pomocí starších rozhraní a kabelů. Monitory Eye-care jsou optimalizovány tak, aby toto nežádoucí blikání eliminovaly.





Dále jsou zde čtyři módy Low Blue Light, které optimalizují použití modrého barevného spektra. První režim je určen pro čtení, kdy má simulovat skutečný list papíru. Jas, ostrost a kontrast jsou upraveny a modré barevné spektrum potlačeno o 70 %. Kancelářský režim pro běžné pracovní úkoly pak snižuje modré spektrum o 60 %, čímž snižuje únavu a zvyšuje produktivitu.





Režim práce na internetu s důrazem na přesné barevné podání snižuje barevné spektrum o 50 % při současné snaze o zachování přesných barev. Jako poslední je tu multimediální režim určený např. pro prohlížení fotografií a multimédia, který redukuje modré spektrum o 30 %.





Zdroj: TZ BenQ
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama