reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

BioWare zkusili několikrát oživit Knights of the Old Republic, proč neměli úspěch?

22.1.2019, Jan Vítek, aktualita
BioWare zkusili několikrát oživit Knights of the Old Republic, proč neměli úspěch?
Studio BioWare se prý hned několikrát pokusilo oživit slavnou herní sérii Knights of the Old Republic, která padla za oběť i tomu, jak EA nakládali a nakládají s licencí na hry s tématikou Star Wars. Tento příběh nyní opět ožívá. 
Knights of the Old Republic nabídly velice podařený mix kvalitní hry a tématiky Star Wars, takže úspěch byl v podstatě zaručen a vypadalo to na dlouhou sérii, která jen tak neskončí. Ta ale naopak skončila velice brzy, a to již druhým dílem The Sith Lords z roku 2004. Před dvěma lety se začalo mluvit o tom, že BioWare se pokusí o znovuzrození své série, přičemž se ukázalo, že o tom v daném studiu skutečně uvažovali, posuzovali své možnosti, ale žádný projekt z toho nakonec nevzešel. Namísto toho se BioWare naplno pustili do titulu Anthem, který přijde na trh příští měsíc. 
 
 
Proč se tedy nyní téma KOTOR opět vrací? Nejde o to, že by BioWare měli za sebou práce na Anthem a najednou nevěděli co dělat. Jde o firmu EA, která v průběhu minulého týdne zrušila svůj projekt s tématikou Star Wars, který měl přinést hru s otevřeným světem. 
 
Jason Schreier z Kotaku pak dal dohromady zprávu o tom, jak EA s herní licencí na Star Wars naložilo a jedna věc se ukázala jako zásadní. CEO firmy EA (Andrew Wilson) prý nikdy nebyl nadšen z toho, že EA získalo licenci na Star Wars a osobně by raději rozvíjel nějaké vlastní téma. To by bylo poněkud zvláštní, kdyby EA získalo tuto licenci pod Wilsonovým vedením, ale tato věc byla ukuchtěna ještě před tím, než se on sám stal výkonným ředitelem. 
 
Čili pokud EA už od roku 2007 vlastní studio BioWare a Wilson je CEO firmy EA od roku 2013, mohl by jeho údajný postoj snadno vysvětlit, proč jsme už od BioWare neviděli další hru série KOTOR a proč samotné firma EA nechce téma Star Wars moc rozvíjet. Však v posledních letech jich bylo snad více takových her zrušeno, než kolik se jich objevilo na trhu.
 
Schreier k tomu také tweetoval, že BioWare se vícekrát snažili o pokračování série KOTOR, ale neměli úspěch, což napovídá, že to zatrhl někdo shora. 
 
Zdroj: KitGuru 


reklama