reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Bitcoin se dotkl hranice 20.000 USD, Ethereum kleslo k pouhé tisícovce

15.6.2022, Jan Vítek, aktualita
Bitcoin se dotkl hranice 20.000 USD, Ethereum kleslo k pouhé tisícovce
Přední kryptoměny zažily v posledním dni další výrazný pokles, který dostal hodnotu Bitcoinu už téměř pod hranici 20.000 dolarů a Ethereum se o chlup vyhnulo propadu pod 1.000 dolarů. Ale co není, může být. 
Volný pád hodnoty kryptoměn stále nekončí, naopak se potvrdilo, že propad Etherea pod hranici tisíce dolarů je zcela reálný, i když zatím mu ještě bylo zabráněno. Nastupuje ale medvědí trh i dle indexu S&P 500 a i přední kryptoměnové společnosti mohou reálně pomýšlet na insolvenci
 
Ethereum 
 
Vývoj hodnoty Etherea i Bitcoinu je v posledních 24 hodinách v podstatě stejný. Těsně před dnešním polednem dosáhly obě měny svého minima za poslední rok a půl a jen těsně se vyhnuly poklesu pod psychologické hranice 1, respektive 20 tisíc dolarů. 
 
Bitcoin
 
Významné kryptoměnové společnosti se nyní pokouší zachránit všemi možnými způsoby. Poskytovatel půjček Celsius už dříve pozastavil veškeré výběry, což vyvolalo otázky o jeho schopnosti likvidity a nově se dozvídáme o investiční firmě Thee Arrows Capital (3ac), která už možná čelí insolvenci kvůli požadavkům na vyplacení cca 400 milionů dolarů svým investorům. 
 
Za aktuálními poklesy lze vidět vedle obav z regulace kryptoměn také vyšší než předpokládanou inflaci na americkém trhu, která vzrostla na 8,6 % oproti předpokládaným 8,3  %, a je tak nejrychlejší od roku 1981. Hlavní příčiny jsou přitom stejné jako u nás, neboť i v USA rostou ceny především za jídlo, PHM a bydlení a Fed chce reagovat dalším zvýšením úrokových sazeb.  


reklama