reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Bitfi, nehacknutelná peněženka Johna McAfee, hacknuta už potřetí

1.9.2018, Milan Šurkala, aktualita
Bitfi, nehacknutelná peněženka Johna McAfee, hacknuta už potřetí
John McAfee si uřezává čím dál větší ostudu. Jeho údajně nahacknutelnou kryptoměnovou peněženku Bitfi už dvakrát nabourali a ani jednou nevyplatil slíbenou odměnu. Nyní ji nabourali potřetí. Systém odměn raději zrušil.
Tvrzení o nehacknutelnosti kryptoměnové peněženky Bitfi bylo od Johna McAfee dosti troufalé a hodně se mu vymstilo. I když poprvé mu výzkumníci jen začali na peněžence hrát Dooma, podruhé už šlo o pořádné nabourání se do peněženky. Přesto McAfee tvrdil, že nebyly splněny všechny tři body bug bounty programu. Dle něj nebyly převedeny žádné peníze, a tak se nejedná o úspěšný hack (výzkumníkům se ale podařilo získat soukromé klíče i heslo k peněžence). A tak se do Bitfi pustili znovu a údajně nehacknutelnou peněženku Bitfi nabourali už potřetí.
 
Kryptoměnová peněženka Bitfi
 
Tým, který na ní poprvé pustil zmíněného Dooma, to zkusil znovu a lépe. Tentokrát se jim povedlo získat obě tajná hesla a fráze, která zabezpečují data na peněžence. Podle výzkumníků je problém v uchovávání dat v paměti RAM, která nebývá úplně vyčištěna. John McAfee už toho má očividně dost, a tak se rozhodl celý bug bounty program raději zrušit. To, zda vyplatí alespoň tuto odměnu, nebo si zase vymyslí nějakou výmluvu, teprve uvidíme. Společnost už najala bezpečnostního manažera, který prověří, zda byl poslední útok dostatečný na to, aby byla vyplacena zmíněná odměna. Ta totiž může činit 250 tisíc dolarů.
 
Každopádně společnost vedle zrušení systému odměn také zrušila slovo "nehacknutelná" z propagačních materiálů. Nicméně, i kdyby se vše vyřešilo, bude Bitfi ještě někdo po takovém množství negativní reklamy věřit?
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama