reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Blu-ray & HD-DVD - hybrid od LG tento rok nebude

1.8.2006, Jakub Sadílek, aktualita
Blu-ray & HD-DVD - hybrid od LG tento rok nebude
Už vůbec od zrození technologií HD-DVD a Blu-ray si výrobci optických mechanik lámou hlavy, jak vyřešit chaos ve formátech nástupce současného DVD. Řešením by jistě bylo umístit obě technologie do jediného zařízení. První z výrobců, který...
Už vůbec od zrození technologií HD-DVD a Blu-ray si výrobci optických mechanik lámou hlavy, jak vyřešit chaos ve formátech nástupce současného DVD. Řešením by jistě bylo umístit obě technologie do jediného zařízení. První z výrobců, který oficiálně oznámil tento záměr, byla firma Samsung a o něco později jsme se podobného oznámení dočkali i od LG.



Dle proslovu Boba Perryho, viceprezidenta LG pro prodej a marketing, na letošní Summer Line Show 2006 konané v New Yorku tento týden, zůstane LG i nadále součástí Blu-ray tábora. Oznámil též uvedení Blu-ray přehrávače BD199 na trh již tento rok. Na světlo světa se dostala i informace, že tímto krokem LG hybrid opouští; alespoň pro letošek.



Co stojí za problémy s hybridem můžeme pouze spekulovat, ale pravděpodobně půjde o technické potíže. LG tedy nyní vsadí na uvedení nového Blu-ray přehrávače konkurenceschopného dalším firmám jako Sony, Pioneer, Panasonic, Samsung a dalším, čímž pravděpodobně získá i vyšší příjmy. Samsung se tedy stává jediným, kdo se pokusí oba formáty integrovat do jedné mechaniky a nedávno dokonce potvrdil, že se pokusí s produktem vyjít ještě letos.

Zdroj: www.cepro.com, www.theinquirer.net
reklama