reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

BOE-Hydis představuje LCD panely s nízkou spotřebou a vysokým jasem

23.8.2005, Zdeněk Eisenhammer, aktualita
BOE-Hydis představuje LCD panely s nízkou spotřebou a vysokým jasem
Společnost BOE-Hydis, jihokorejský výrobce TFT-LCD panelů, oznámila, že vyvinula LCD panely pro notebooky a počítače tablet-PC s o 30 % vyšším jasem bez zvýšení spotřeby. Panely mají jas 240cd/m2 a kontrastní poměr 600:1 a využívají k tomu...
Společnost BOE-Hydis, jihokorejský výrobce TFT-LCD panelů, oznámila, že vyvinula LCD panely pro notebooky a počítače tablet-PC s o 30 % vyšším jasem bez zvýšení spotřeby.
Panely mají jas 240cd/m2 a kontrastní poměr 600:1 a využívají k tomu nově vyvinutou firemní technologii DRIM (Data Rendering Innovation Matrix), navrženou pro použití v 10,4palcových LCD panelech s rozlišením XGA.

Technologie DRIM využívá skutečnosti, že lidské oko je citlivější na zelenou barevnou složku (oproti modré a červené). BOE-Hydis proto vyvinula novou pixelovou strukturu, ve které zůstává velikost zelených subpixelů stejná, zatímco modré a červené subpixely jsou dvakrát větší. Podle společnosti tento přístup, společně s firemní technologií renderování pixelů, umožňuje 30% zvýšení jasu při současném 20% snížení spotřeby energie.


0,4palcový panel DRIM s novou pixelovou strukturou a technologií AFFS (rozšíření pozorovacích úhlů) - fotografie poskytnuta společností.

Nové LCD panely dále využívají inovativní firemní technologii AFFS (Advanced-Fringe Field Switching), díky které lze displej pozorovat z libovolného horizontálního i vertikálního úhlu (180°).


Vlevo běžný RGB panel, vpravo 10,4palcový DRIM panel společnosti BOE-Hydis - fotografie poskytnuta společností

Panely jsou určeny pro trh menších až středních displejů, tedy zejména pro notebooky a počítače tablet-PC. Společnost BOE-Hydis bude produkt prezentovat při příležitosti fóra Intel Developer Forum (IDF) 2005, které se koná ve dnech 23. – 25. 8. v San Franciscu.

Zdroj: http://www.digitimes.com/displays/a20050822PR205.html
reklama