reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Britové váhají nad prodejem Armu NVIDII kvůli otázkám národní bezpečnosti

20.4.2021, Jan Vítek, aktualita
Britové váhají nad prodejem Armu NVIDII kvůli otázkám národní bezpečnosti
Jensen Huang se zrovna nedávno zmínil o tom, že dle jeho názoru dopadne akvizice firmy Arm jeho NVIDIÍ dobře a obchod bude uzavřen v příštím roce. Nedlouho nato se ale ozvala britská vláda, která má své pochybnosti. 
Britská vláda mluví konkrétně o věci národní bezpečnosti ve věci akvizice firmy Arm americkou společností NVIDIA, což je plánovaný obchod v hodnotě kolem 40 miliard dolarů, který by byl v historii NVIDIE zcela nepochybně nejvýznamnějším právě z hlediska objemu peněz, ale i svým významem. NVIDIA pochopitelně tvrdí, že národní bezpečnost Velké Británie nebude vůbec ohrožena a že se chystá i nadále úzce spolupracovat s britskými úřady.
 
 
Nicméně i když mají někteří členové britské vlády, a především ministr Oliver Dowden, své pochybnosti a mluví o otázkách národní bezpečnosti, řádné posouzení bude na bedrech Competition and Markets Authority (CMA), která povede vyšetřování a připraví závěrečnou zprávu.
 
Tato zpráva má být hotova do konce letošního července a připravena právě pro Dowdena coby ministra kultury, sportu, médií a "digitálních záležitostí", který pak rozhodne, zda sama Británie akvizici povolí, či ne. Pokud ano, s největší pravděpodobností to nebude bez stanovených podmínek a pokud ne, nemusí být takové rozhodnutí definitivní, neboť ministr může nařídit ještě další a hlubší prošetření případu. 
 
CMA se akvizicí mimochodem zabývá už od ledna, ale zatím spíše jen z pohledu nebezpečí zvyšování cen či odepření jistých služeb zákazníkům firmy Arm, které NVIDIA vidí jako svou konkurenci. Nyní tak půjde i o jiné otázky. 


reklama