reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Bude se nová 940-pinová patice procesorů AMD jmenovat Socket AM2?

15.12.2005, Milan Šurkala, aktualita
Bude se nová 940-pinová patice procesorů AMD jmenovat Socket AM2?
Server TheInquirer.net přináší mnoho novinek až se člověk diví, kde na ně pořád chodí. Ovšem ne vždy se z nich vyklube pravda. Nyní přišel s tím, že nová 940-pinová patice společnosti AMD zatím známá pod označením Socket M2 bude patrně přejmenována...
Server TheInquirer.net přináší mnoho novinek až se člověk diví, kde na ně pořád chodí. Ovšem ne vždy se z nich vyklube pravda. Nyní přišel s tím, že nová 940-pinová patice společnosti AMD zatím známá pod označením Socket M2 bude patrně přejmenována na Socket AM2. Zatím to není definitivní, tak uvidíme.

Nanejvýš pravděpodobné ovšem je, že nové procesory přijdou o něco dříve než se čekalo, už v dubnu příštího roku (původně byly ohlášeny na léto). Budou se vyznačovat především podporou DDR2 pamětí. Nové procesory mají být postaveny na třech jádrech, Windsor (dvoujádrové procesory), Orleans (jednojádrové mainstream procesory) a Manilla (jednojádrové low-endové procesory). Takto nějak by měla vypadat dubnová či květnová nabídka procesorů AMD pro novou patici:



K dispozici budou nejen nové procesory, ale rovněž i starší procesory upravené pro tuto patici. Možná vás bude mrzet vypadnutí dvoujádrového Athlonu X2 3800+, který byl nejlevnějším dual-core procesorem AMD, ale proslýchá se, že o něco výkonnější 4200+ převezme jeho cenu nebo se jí alespoň výrazně přiblíží. Což rozhodně není na škodu.

O dvoujádrovém Athlonu 64 FX-62 zase vyplynuly informace, že bude obohacen o dalších 67MHz taktu. To není mnoho, ale jeho HT bude navýšena z 200MHz na 333MHz.

Zdroj: www.theinquirer.net
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama