reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Bývalý zaměstnanec vybíral peníze pro žalování Cryteku

16.12.2016, Jan Vítek, aktualita
Bývalý zaměstnanec vybíral peníze pro žalování Cryteku
Společnost Crytek se dostala do finančních potíží a evidentně dokázala při tom naštvat mnoho svých zaměstnanců. Jeden z nich dokonce spustil již neaktivní kampaň na crowdfundingovém serveru, aby měl prostředky na vedení sporu.
Na začátku tohoto týdne jsme psali o tom, jak se jeden ze zaměstnanců firmy Crytek anonymně rozpovídal o situaci ve firmě. Ta se v tomto roce dostala do finanční tísně a zaměstnancům se začaly postupně opožďovat výplaty, přičemž dosud ještě nedostali peníze ani za říjen. Crytek ještě nic z toho oficiálně nekomentoval a to ani není divu vzhledem k tomu, že prý moc nekomunikuje ani se svými zaměstnanci a zakladatelé firmy se před problémy schovávají. To alespoň dle vyjádření onoho stále ještě zaměstnance, který chce zůstat v anonymitě.



K tomu ale už nemá důvod bývalý zaměstnanec Ludvig Lindqvist pracující jako FX Artist ve frankfurtském studiu. Ten také stále čeká na své peníze a rozhodl se, že se svým problémem vyjde na veřejnost, od níž v rámci crowdfundingové kampaně na GoFundMe zkusí vybrat prostředky na vedení sporu. Lindqvist pracoval v Cryteku od března 2015 do letošního prosince, kdy odešel poté, co stejně jako ostatní nedostal peníze za říjen a listopad. Bylo mu tak jasné, že se situace ve firmě nezlepšuje, právě naopak.

Ludvig Lindqvist ve svém vyjádření píše: "Dnes při vytvoření mé kampaně na GoFundMe, čili 14. prosince 2016, je to 58 dní, co mě Crytek naposledy poslal mzdu, a to za září. Peníze za následující dva měsíce se dosud neobjevily na účtu. Všichni zaměstnanci Cryteku jsou ve stejné situaci".

Cílem kampaně bylo vybrat celých 20.000 eur, což někteří lidé v komentářích komentují jako příliš vysokou částku na to, že Lindqvist v popisu moc nevysvětluje, na co a proč je vůbec konkrétně potřebuje. Těžko říci, zda to myslel opravdu vážně, nebo jde hlavně o pokus více upozornit na problém zaměstnanců Cryteku veřejnost. Každopádně kampaň Legal action against Crytek již neběží a ukazuje se, že se vybralo jen 20 eur.

Jiní zaměstnanci dali Cryteku lhůtu do konce příštího týdne, takže i možnost dát jim vánoční dárek v podobě doplacených dlužných peněz. Pak chtějí přestat pracovat a odejít, což by efektivně byl asi konec firmy.

Zdroj: GoFundMe
reklama