reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CeBIT 2006: BluRay zastánce LG připravuje HD DVD přehrávač, NEC na HD DVD pálí

11.3.2006, Milan Šurkala, aktualita
CeBIT 2006: BluRay zastánce LG připravuje HD DVD přehrávač, NEC na HD DVD pálí
Souboj formátů BluRay a HD DVD ještě stále není u konce. Zastánce BluRay formátu, firma LG, připravuje ke svým BluRay přehrávačům a mechanikám rovněž HD DVD přehrávač, přestože stále podporuje BluRay. Společnost chce totiž profitovat i z...
Souboj formátů BluRay a HD DVD ještě stále není u konce. Zastánce BluRay formátu, firma LG, připravuje ke svým BluRay přehrávačům a mechanikám rovněž HD DVD přehrávač, přestože stále podporuje BluRay.



Společnost chce totiž profitovat i z levnějšího segmentu, HD DVD přehrávače totiž budou stát kolem $500-$800, kdežto BluRay začínají na cca $1000. To může být pro spoustu lidí pádný důvod ke koupi HD DVD, které je levnější zejména díky jisté příbuznosti s dnešními DVD.

BluRay je podporován společnostmi Sony, Dell, Hewlett-Packard, Hitachi, LG Electronics, Matsushita Electric Industrial (Panasonic), Mitsubishi, Philips, Pioneer, Samsung Electronics, Sharp, TDK a Thomson. Za HD DVD pak stojí méně početný, ale stále velmi významný tábor společností Toshiba, NEC, Sanyo, Intel a Microsoft.



Společnost NEC už na CeBITu představila DVD vypalovačku NEC HD-1100. Na předváděčce pálila na jednovrstvá 15GB média Mitsubishi Kagaku Media (konkrétně Verbatim), ale podporována jsou i dvouvrstvá s kapacitou 30GB. Samozřejmostí je schopnost vypalovat i na disky CD a DVD.

Zdroj: www.pcworld.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama