reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cedar Trail-M nakonec možná přijdou v tomto měsíci

1.12.2011, Jan Vítek, aktualita
Cedar Trail-M nakonec možná přijdou v tomto měsíci
Společnost Intel se momentálně chystá přijít na trh s novými procesory Atom, konkrétně Cedar Trail-M, ovšem celý tento podnik je poněkud problematický. Nové 32nm Cedar Trail-M měly být původně na trhu již od září, ovšem jejich příchod byl...
Společnost Intel se momentálně chystá přijít na trh s novými procesory Atom, konkrétně Cedar Trail-M, ovšem celý tento podnik je poněkud problematický. Nové 32nm Cedar Trail-M měly být původně na trhu již od září, ovšem jejich příchod byl pozdržen, neboť iintel má prý problémy s grafickými ovladači a certifikací pro Windows 7. A krom toho má Intel v mobilním sektoru silnou konkurenci v procesorech ARM a především kvůli nim poklesly jeho tržby za 3. kvartál 2011 týkající se platforem s procesory Atom meziročně o třetinu.





Nyní se ukazuje, že nové Atom N2800 (1,86 GHz) a N2600 (1,6 GHz) by přeci jen mohly přijít na trh před Vánoci. Výrobci netbooků a ultrapřenosných PC jsou prý stále optimističtí a vidí budoucnost Atomů pozitivně, i když je velkou otázkou, co s nimi provede příchod Windows 8, které budou dostupné právě i ve verzi pro ARM. Windows mají ale výhodu v silné programové základně, která se ale u zařízení s procesory ARM těžko uplatní.

Na druhou stranu se společnost Samsung rozhodla, že netbooky přestane vyrábět, a ty jsou tak dnes nabízeny především firmami Acer a Asus. Zrovna Asus, který s třídou netbook přišel na trh, chystá nová Eee PC 1025C a 1025CE s procesory Cedar Trail-M. Ovšem prodeje mají spíše klesat, neboť dle odhadů má Asus dodat na trh 4,6-4,8 milionů kusů v letošním roce a v tom příštím půjde dle předpokladů o 4 - 4,2 milionů.

Zdroj: Digitimes
reklama