reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CES 2021 byl v tradiční podobě už dopředu zrušen kvůli pandemii

28.7.2020, Jan Vítek, aktualita
CES 2021 byl v tradiční podobě už dopředu zrušen kvůli pandemii
Ještě letos v březnu se optimisté těšili na letošní Computex, který se tradičně odehrává v Taipei. Ale jak to vypadá, realita je pro počítačové veletrhy mnohem pochmurnější. Americký CES 2021 byl ve své klasické podobě zrušen už nyní. 
Tento rok měl být pro osobní počítače z hlediska prezence na velkých veletrzích výjimečný. Na CES 2020 dostalo zvláště AMD velký prostor a my se těšili na Computex 2020, který měl být ještě významnější, ale ten byl nejdříve přesunut na podzim a poté rovnou celý zrušen, takže by se dalo dát na první pohled zapravdu hlasům, které mluvily o tom, že o odsunutý Computex je mezi IT firmami pramalý zájem.
 
Jenomže pravý důvod byl prostý, Covid-19 je a stále ještě bude velká hrozba, která neumožní, aby se pořádaly akce, na něž se budou sjíždět tisíce lidí z celého světa, aby se zase brzy poté vydaly domů. 
 
 
A pokud byl už zcela zrušen Computex 2020, který se odehrává na Tchaj-wanu, kde koronavirovou nákazu zvládli velice dobře, dalo se i očekávat, že lednový CES 2021 odehrávající se v Las Vegas také těžko proběhne vzhledem k tomu, jak se virus stále šíří skrz USA. Přesto ale tato zpráva působí uprostřed léta poněkud předčasně. 
 
Organizátoři ale v podstatě nemají na co čekat, neboť provádět v této době přípravy na klasické pojetí CES by nejspíše znamenalo ztrátu času a peněz. Gary Shapiro (prezident a CEO, CTA) k tomu říká, že není možné v této situaci chystat akci pro desítky tisíc lidí v Las Vegas už na začátek ledna. Letos se ostatně CES zúčastnilo na 170 tisíc lidí. 
 
CES 2021 ale přesto proběhne, ovšem lidé nebudou muset nikam jezdit, neboť půjde o online digitální událost. Organizátoři slibují přednášky, prezentace produktů, dema a další akce, ovšem detaily budou představeny někdy později. Uvidíme tak, kolik společností se na takovou podobu CES nechá nalákat, ostatně tento rok se zúčastnilo na 4400 firem a lze očekávat, že v rámci digitálního CES 2021 jich bude výrazně méně. 
 


reklama