reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Chatbot Meta AI má přístup k vyhledávání a dokáže imitovat nejen Snoop Doga

9.10.2023, Milan Šurkala, aktualita
Chatbot Meta AI má přístup k vyhledávání a dokáže imitovat nejen Snoop Doga
Meta (Facebook) na svém modelu Llama 2 postavila nového chatbota. Meta AI dokáže konverzovat, oproti základní verzi ChatGPT má i přístup na internet k vyhledávání a dokáže imitovat známé osobnosti.
Společnost Meta (bývalý Facebook) v červenci uvolnila svůj LLM nazvaný Llama 2. Na jeho základě představila nového chatbota Meta AI, který bude jakýmsi ChatGPT od Mety. Integrován bude do Facebooku, WhatsAppu a Instagramu, ještě v říjnu by se měl podívat i do hardwaru jako chytrých brýlí Ray-Ban Meta nebo nového headsetu Quest 3. Zajímavostí je i to, že chatbot využívá vyhledávač Microsoft Bing, takže vedle generování odpovědí z obsahu, na kterém byl natrénován, dokáže i převyprávět výsledky vyhledávače (o tomto zásadním rozdílu mezi chatbotem a chatbotem naroubovaném na vyhledávač jsme mluvili v našem nedávném článku o generativní AI).
 
Meta AI
 
Bude tak zvládat i podobnou funkci jako chatbot v Bingu (ten je především chatbotem naroubovaným na vyhledávač než chatbot), takže Meta AI má zvládat obě dvě tyto úlohy. Další zajímavostí je to, že Meta zde spolupracuje s několika celebritami, na jejichž výstupech byla AI také natrénována, takže ta vám může odpovídat ve stylu těchto celebrit. Mezi nimi je Snoop Dogg, Tom Brady, Naomi Osaka, Dwyane Wade, LaurDIY, Raven Ross, Sam Kerr, Charlie D'Amelio, Israel Adesanya, Chris Paul, Paris Hilton, Kendall Jenner, Roy Choi nebo MrBeast, celkem je tu 28 různých AI "osobností". Brzy přibude např. Bear Grylls, Chloe Kim nebo Josh Richards. Meta AI je k dispozici v betaverzi prozatím jen pro uživatele v USA.
 
Meta oznámila i novou obrazovou generativní AI nazvanou Emu, kterou Meta natrénovala na 1,1 miliardě kusů obrazových dat (konkrétně šlo o fotografie a popisky k nim, které uživatelé sdíleli na Facebook a Instagramu).
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama