Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Chystá se na rok 2024 remake Need for Speed: Most Wanted?

14.7.2023, Karel Polívka, aktualita
Chystá se na rok 2024 remake Need for Speed: Most Wanted?
Závodní hra Most Wanted z roku 2005 patří mezi nejvíce oblíbené ze série Need for Speed. V roce 2012 sice už vyšel novější díl se stejným názvem, jenže ten se hodně lišil. Teď se objevil náznak, že bychom se mohli dočkat skutečného remaku hry z roku 2005.
Arkádovou závodní sérii Need for Speed od EA není potřeba představovat. Je ale zajímavé, jak se její díly mezi sebou dokázaly lišit z hlediska svého konceptu. V sérii už bylo vyzkoušeno opravdu mnohé, od závodů aut pouze jedné značky (Porsche Unleashed z roku 2000, který osobně považuji za jeden z nejlepších), přes více klasické závody všemožných značek i případné honičky s policií (kde exceloval zejména Hot Pursuit) a pokusy o větší simulaci na závodních okruzích jako Shift nebo ProStreet až po The Run, kde byl nezvykle vysoký důraz na filmové sekvence. Samozřejmě je také třeba zmínit dvojici Underground, kterou někteří považují za to nejvíce zábavné z celé série.
 
Z celé řady 25 titulů stojí také za pozornost hodně úspěšný Most Wanted z roku 2005. V roce 2012 tak vznikl další titul se stejným názvem, což mi nikdy osobně nesedlo, protože to byla dost odlišná hra. Oproti dílu z roku 2005 chyběla příběhová kampaň (namísto ní zde byl systém závodů, jež byly navázané na konkrétní modely aut, které jste postupně nacházeli v rámci herní mapy) a také jej měli na svědomí jiní vývojáři, konkrétně Criterion Games, kteří předtím ze série NFS udělali jen Hot Pursuit z roku 2010, ale jinak měli za sebou hry patřící do jiné závodní série Burnout (na PC šlo o Burnout Paradise). Celkem výstižný komentář k této krizi identity Most Wanted z roku 2012 najdete v tomto videu, které mohu doporučit, pokud Vás srovnání zajímá.
 
A teď k tomu, co se vlastně stalo nového. Herečka Simone Bailly, která propůjčila svůj hlas jedné z postav ze hry Most Wanted z roku 2005 (ale s tou z roku 2012 už neměla nic společného), na svém Twitter účtu napsala:
 

Simone Bailly:
"Need for Speed Most Wanted Remake is being released in 2024. Like and comment if you would like to see Cross (Dean McKenzie) and his partner (Simone Bailly) hunt down the most wanted."
 
Simone Bailly | CZ překlad: 
„Need for Speed Most Wanted Remake vyjde v roce 2024. Lajkujte a komentujte, pokud byste chtěli vidět Crosse (Dean McKenzie) a jeho partnerku (Simone Bailly) lovit ty nejhledanější."


Tweet navíc obsahoval hastagy odkazující právě na NFS Most Wanted a přímo zmínila účty @ea @criteriongamesea @needforspeed. Stejný příspěvek zveřejnila i na svém účtu na Instagramu, nicméně brzy poté je oba smazala. Někteří uživatelé ale stihli udělat screenshot a hned se to začalo šířit.
 
– zdroj obrázku: wccftech –
 
Tak uvidíme, co z toho bude a jestli se brzy dočkáme nějakého oznámení ze strany EA. Vzhledem k obsahu tweetu se nabízí dvě vysvětlení. Buď byl omylem zveřejněný o něco dříve, než bylo v plánu, nebo v EA chtěli takto neoficiálně zjistit zpětnou vazbu ohledně záměru vydat příští rok další verzi dříve úspěšného titulu. Ne ani tak kvůli tomu, zda něco takového udělat nebo ne (na to by už teď bylo pozdě), ale třeba kvůli nějakým úpravám kurzu, než skutečně takovou hru oznámí s více konkrétními informacemi.
 
Zajímají Vás starší díly série Need for Speed? Doporučuji náš starší článek z roku 2013, který se zaměřil na rozdíly v jejich technickém zpracování a kde je coby nejnovější právě Most Wanted z roku 2012:
 
Zdroj: wccftech


Chtěli byste remake NFS: Most Wanted (2005), nebo raději něco nového?
V anketě šlo hlasovat od 14.7.2023 do 14.8.2023. Počet hlasujících: 14
Ano, Most Wanted z roku 2005 mě bavil, takže za remake bych byl rád79 %
Ano, Most Wanted z roku 2005 jsem sice nehrál, ale vím, že byl oblíbený0 %
Ne, Most Wanted z roku 2005 mě sice bavil, ale raději bych něco nového7 %
Ne, Most Wanted z roku 2005 mě nebavil, takže bych raději něco nového0 %
Ne, Most Wanted z roku 2005 mě nikdy nezaujal0 %
Nevím, Most Wanted z roku 2005 jsem nehrál a nic o té hře nevím0 %
Série Need For Speed mě nebaví a nezajímá, hraji jiné závodní hry7 %
Závodní hry mě nebaví a nezajímají, nehraji je7 %