reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Chystá se odemčený a levný Core i3-7350K

14.11.2016, Jan Vítek, aktualita
Chystá se odemčený a levný Core i3-7350K
Desktopové procesory Intel Core řady S nejsou v drtivé většině přátelské k pokusům o přetaktování, neboť mají zamknutý násobič. Výjimkou je pouze pár modelů s příponou K, jež by ale v nové generaci měl doplnit i jeden Core i3.
Možná že tak Intel reaguje na nástup nové generace procesorů AMD Zen, od nichž se naopak očekává, že všechny nabídnou odemčený násobič stejně jako jejich předchůdci z rodiny Vishera. Nicméně zaručeno to není už jen z toho důvodu, že procesory Zen nemají s generací Vishera vycházející z Bulldozeru už nic společného. Jde o zcela jinou architekturu, daleko pokročilejší výrobní proces, a tak by se nikdo nedivil, kdyby AMD razilo i jinou strategii.





Ovšem lze také očekávat, že Intel nabídkou odemčeného Core i3-7350K na něco reaguje a tím něčím by mohly být právě levnější modely z procesorů AMD Zen "Summit Ridge", ale mluví se prostě i o poptávce od zákazníků. V případě procesoru i3-7350K se nedá očekávat vysoká cena, tedy alespoň ne tak vysoká, jaká postihne nové taktovací modely Core i5-7600K a Core i7-7700K. Konkrétněji by to mělo být mezi 150 a 180 dolary. Vedle toho všeho se šušká také o podpoře Hyperthreadingu ze strany Pentií, ovšem ne všech, ale alespoň některých.

Core i3-7350K bude dvoujádrový procesor s podporou Hyperthreadingu, 4 MB L3 cache a maximálním taktem 4,2 GHz. Už v základní konfiguraci to tak nebude pomalý procesor, přičemž za zmínku stojí také jeho zvýšené TDP na 91 W. To bude stejné jako v případě čtyřjádrových a odemčených Core i5 a i7. Můžeme se tak těšit na to, co s tímto procesorem provedou overclockeři.

Pro malé srovnání, králem v nové rodině Kaby Lake-S bude Core i7-7700K se čtyřmi jádry a Hyperthreadingem, 8 MB L3 cache, takty 4,2 až 4,5 GHz a TDP oněch 91 W. Tento čip přijde na trh za cenu 349 USD.

Zdroj: wccftech
reklama