reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
19.5.2020, Jan Vítek, aktualita
List The South China Morning Post uvedl, že vláda Čínské lidové republiky se aktuálně snaží značně urychlit vývoj výrobních technologií ve firmě SMIC a investuje do ní pro tyto účely dalších 2,2 miliard dolarů. 
detrhomer (33) | 19.5.202017:29
Jak tak sleduji,z tohoto případu by jsme si měli vzít ponaučení všichni a začít i budovat vlastní výrobu čehokoliv,když si představím scénář,že přijde omezení na výrobu součástek do aut z důvodu nějakého embarga,tak naše ekonomika dá se říct lehne,jelikož jsme jen montovnou ostatním.
Odpovědět0  0
FabledWarrior (177) | 20.5.20207:44
Co se týče těch aut, tak zrovna tam bych to asi tak bledě neviděl. USA nemá co zakázat na výrobě aut v EU. Maximálně může napařit cla na dovoz Evropských aut tam. CLO už tam samozřejmě je, proto si například BMW začíná vyrábět díly pro své vozy na území USA. Bohužel naráží na problém s tím, že v USA jsou lidi asi neschopní a musí platit lidi z Evropy, aby tam lítali a řešili to.

No a ještě bych dodal to, že to co si Trump dovoluje je už nehorázný. Ovlivňovat společnost ­(TSMC­) z jiné země takovým způsobem je neskutečnej hnus a jeho averze na Huawei, to je taky něco. Neřikám nic, Huawei a čínská vláda spolu něco budou mít, ale mně jako koncovému zákazníkovi je to úplně u buřt. Sleduje mě Google, tak proč by mě nemohla sledovat i Čína? Vždyť už je to jedno. ­(Samozřejmě není, ale když s tím téměř nejde nic dělat, tak se s tím smířím.­) No a dle mého Google mým sledováním získá mnohem více než Čína a může mi případně ublížit více, než Čína.

Ale proč to píšu... možná tu budu ukamenován, ale já prostě chci telefony Huawei! Mně se ty telefony líběj, líbí se mi co umí a podle mých měřítek si prostě nemůžu vybrat náhradu. Mluvím o telefonech nad 20 tisíc. Co tu mám... iPhone určitě nechci ­(nechce se mi z androida­), Samsung přesto, že se snaží prostě nemá na foťáky Huawei, navíc jejich nejlépe vybavené telefony jsou strašný pádla a ty, které mají rozumné rozměry jsou zas ošizeny na výbavě.. Proč sakra? Xiaomi nedělá zlé telefony, ale na vrchol to stále ještě nemá + v jejich telefonech se hromadí bloatware. Já si chci jít prostě koupit Huawei P40 Pro a moct ho využívat jako každej jinej telefon. A mám prostě smůlu, protože nějakej imbecil v USA má velký ego a v hlavě nasr*no.
Odpovědět2  0
del42sa (239) | 19.5.202014:19
mají už rezervované kapacity a výrobu pro 5nm Kirin1000­/1020 a 5nm+ 1100, takže to s tím omezováním Huawei nebude tak horké .­-)
Odpovědět0  0
wrah666 (6205) | 19.5.202015:05
Kdo ví, co berou za ­"obkjednávku­" a co jen jako ­"rámcovou smlouvu­". Ale jedno je jisté, žlutí poslouchají bílé velmi neradi a vždy si napřed x krát vyloží pravidla po svém. V nejholším já nelozuměla.. :)
Odpovědět3  1
Pali P. (95) | 19.5.202019:11
Tak neviem. Toto je ten kapitalizmus? Toto je ten voľný trh? Aj tak si hnUSAci za to môžu sami. Najprv sa snažili všetku výrobu presúvať tam, kde je lacnejšia pracovná sila a teraz sa im nepáči že východná Ázia veľmi napreduje.
PS: A ako to dopadne s Európou o niekoľko desiatok rokov? To ani srnky netušia.
Odpovědět0  0
DarkRichelieu (1230) | 19.5.202020:03
Evropu ovládnou ekoteroristé a budeme platit daně za děti i za sebe, protože máme řitě a ty způsobují svými plyny globální oteplování. Proto všichni povinně vyfasují špunty z ekologicky odbouratelného materiálu a pěkně si je zarazíme hodně hluboko do zadku. Plyny nebudou moct normálně ­"odtékat­", a tak nám budou po páteří proudit do hlavy a všichni jednotně budeme už jen ­"mlít­" sračky. A pohádky je konec...
Odpovědět3  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.