reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Computex 2006: Intel uvedl chipset P965 pro nové procesory s architekturou Intel Core

7.6.2006, Milan Šurkala, aktualita
Computex 2006: Intel uvedl chipset P965 pro nové procesory s architekturou Intel Core
Nové procesory s architekturou Intel Core se objeví co nevidět, proto společnost Intel s předstihem uvádí novou čipovou sadu Intel P965 (Broadwater). Další verze tohoto chipsetu (G965) přijdou o něco později, hovoří se o srpnu tohoto roku....
Nové procesory s architekturou Intel Core se objeví co nevidět, proto společnost Intel s předstihem uvádí novou čipovou sadu Intel P965 (Broadwater). Další verze tohoto chipsetu (G965) přijdou o něco později, hovoří se o srpnu tohoto roku. Oba budou podporovat FSB až na frekvenci 1066MHz.



Chipset přichází s technologií Intel Fast Memory Access, optimalizací paměťového řadiče. Ten podporuje maximálně paměti DDR2-800. Technologie Intel Quiet System Technology má snižovat hluk a vydávané teplo, půjde tedy o spořící technologie chipsetu.



Samozřejmostí je také podpora Intel High Definition Audio. Další vlastnosti jsou vidět na diagramu, 10 USB 2.0 portů, až 6 PCIe x1 slotů, integrovaná Gbit síťovka, šest Serial ATA portů, předpokládám, že se jedná o SATA-300. Navíc je zde i Intel Matrix Storage Technology pro vyšší rychlost a spolehlivost diskového subsystému (jde v podstatě o širokou nabídku polí RAID + Matrix RAID).



Intel G965 přijde na trh patrně až v srpnu. Bude vybaven integrovanou grafikou Intel Graphics Media Accelerator X3000 s technologií Intel Clear Video Technology, která má za úkol vylepšit kvalitu přehrávání HD obsahu.

Zdroj: www.digit-life.com, www.dailytech.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama