reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master Masterbox Q500L: malý, levný, elegantní

4.4.2019, Jan Vítek, aktualita
Cooler Master Masterbox Q500L: malý, levný, elegantní
Cooler Master si připravil nový malý tower Masterbox Q500L, do nějž se i tak vejdou klasické desky formátu ATX se sedmi sloty. Skříň přijde s přívětivou cenou a zaujmout bude chtít i svým designem s velkým průhledným panelem. 
Cooler Master Masterbox Q500L přichází za doporučenou koncovou cenu 50 eur s daní a k dispozici bude od 1. května. Jedná se o skříň s rozměry 386 x 230 x 381 mm (H x Š x V) a hmotností jen 3,83 kg. Můžeme tak zapomenout na tlustý kov a temperované sklo, takže zmíněný průhledný panel je v tomto případě z plexiskla. 
 
 
Tato skříň tak není dostatečně vysoká na to, aby se nad sebe vešla ATX deska a napájecí zdroj, takže ten musel být přesunout jinam, a to do předního rohu nahoře, kde zabral místo tradičně patřící mechanikám. Ty se dnes ale už málokdy používají. Namísto ATX desky ale pochopitelně můžeme využít i Micro ATX nebo Mini ITX. 
 
 
Na této skříni nás mohou zaujmout také velké magneticky přichycené prachové filtry. Jde o přední a vrchní panel, který by mohl na fotografiích vypadat právě jako ono plexi s vyrytým vzorem. Ve skutečnosti to jsou ale jemně perforované kovové panely sedící přímo na těle skříně. Z plexi je tak zde pouze levý boční panel. 
 
 
Ten sedí na čtvercovém otvoru, a tak jej můžeme otočit dle libosti tak, aby jeho vykrojení odpovídalo pozici I/O panelu. Ten si totiž můžeme umístit nahoru, dolů nebo k přednímu okraji. 
 
 
Do skříně se jinak vejdou čtyři 2,5" zařízení, dodáván je zadní 120mm ventilátor a pak tu jsou dvě 120/140mm pozice nahoře, dvě 120mm dole a možnost instalovat až 240mm radiátor o tloušťce 35 mm. Procesorový chladič může být vysoký maximálně 160 mm, což už může být pro řadu modelů na hraně, zdroj hluboký do 180 mm a karty až 360 mm dlouhé. Pokud ale zdroj bude mít hloubku přesahující 160 mm, pro vrchní kartu zbyde 270 mm místa. 
 
Cooler Master také zdůrazňuje, že tato skříň může využít řadu přídavného příslušenství série Q, jako jsou různé držáky, nožky, I/O panel či jiné. Díky pogumovaným šroubům držícím boční panely ji lze také umístit naležato. 
 
Zdroj: TZ Cooler Master


reklama