reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master MasterCase H100: pro Mini ITX herní sestavy

9.7.2019, Jan Vítek, aktualita
Cooler Master MasterCase H100: pro Mini ITX herní sestavy
Cooler Master MasterCase H100 se předvedl už na Computexu na přelomu května a června a nyní už je připraven pro uvedení na trh. Jedná se o malinkou skříň, jejíž design má odpovídat těm větším a zvládnout má i slušně výkonné komponenty. 
Cooler Master v případě skříně MasterCase H100 neobjevuje nic, co by tu už nebylo. Máme tu prostě skříň typu kostka (cube), která je určena převážně pro desktopové komponenty plné velikosti. V případě základní desky a grafické karty to však bude formát ITX, ovšem napájecí zdroj bude formátu ATX, což je z hlediska ceny a výběru dobrá volba. Z hlediska prostoru, který takový zdroj zabere, už o tak dobrou volbu nejde, ovšem vše závisí na tom, jak chytře budou komponenty poskládány. Je však třeba už předem říci, že ani zde se výrobce nesnažil vymyslet něco neobvyklého a zvolil už mnohokrát viděný a osvědčený způsob. 
 
 
MasterCase H100 má čelo, které připomíná ostatní a daleko větší modely série MasterCase, kvůli čemuž možná působí roztomile či komicky. Zaujme také svým předním 200mm ventilátorem, který zařídí, aby se výkonné komponenty neuvařily ve vlastní šťávě.  
 
 
Skříň má v sobě integrované madlo, abychom ji mohli snadno přenášet a z malé fotografie z bočního pohledu můžeme dobře vidět, jaké je vnitřní uspořádání. Je v podstatě stejné jako v případě klasických MidiTowerů, které ještě měly zdroj vedle procesoru. Ten však v tomto případě není zasunutý do skříně celý, což možná naruší její vzhled, ale uživatel pak bude mít snadnější práci s kabely a uvnitř zbyde více místa pro manipulaci s komponenty. 
 
Grafická karta může být dvouslotová, ale krátká, aby pokud možno nepřesahovala okraj základní desky. Ta ostatně může být jak formátu Mini ITX, tak ještě menší Mini DTX. Dále tu máme jednu pozici pro 3,5" či 2,5" zařízení, další čtyři pro 2,5" zařízení, na předním panelu dva porty USB 3.0, plus dva 3,5mm audio a přední 200mm ventilátor vyměnitelný i za radiátor vodního chlazení má otáčky 800 RPM. 
 
Pro chladič procesoru budeme mít na výšku prostor 83 mm, takže výběr výkonného a nízkého chladiče nebude zrovna snadný. Grafická karta může mít na délku až 210 mm a zdroj stejně tak. Celkové rozměry skříně jsou 312 x 216 x 301 mm a pro Evropu byla stanovena cena 65 eur. 
 


reklama