reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master uvádí výkonná AiO vodní chlazení

19.11.2013, Jan Vítek, aktualita
Cooler Master uvádí výkonná AiO vodní chlazení
Cooler Master rozšiřuje svou nabídku vodních chladičů typu All in One o nové výkonné modely Nepton, které se mohou pochlubit velkými radiátory pro 140mm ventilátory a také měděnými vodními bloky s mikrokanálky. Podívejme se na novou nabídku.
Na trh tak přichází nové vodní chladiče Cooler Master Nepton 140XL a 280L, z jejichž označení je zřejmý hlavní rozdíl mezi nimi. První je vybaven radiátorem pro jeden 140mm ventilátor, zatímco druhý má místo pro dva. To tedy v případě, že ventilátory osadíme jen z jedné strany.





Oba modely mají stejně jako jiné tohoto typu uzavřený okruh, čili chladicí médium je již v něm obsaženo a uživatel se nemusí starat o jeho doplňování či celkovou údržu po celou dobu životnosti chladiče. Aby se médium vypařovalo co nejméně, k tomu poslouží hadice z materiálu FEP, což je kopolymer s vhodnými vlastnostmi.





Cooler Master zde využívá ventilátory JetFlo 140, jež slibují schopnost vyvinout vysoký statický tlak, což je především u ventilátorů sloužích pro profouknutí hustého žebroví radiátorů velmi důležitá vlastnost. Nepton 280L pak slibuje, že je schopen uchladit procesor s až 300 W ztrátového tepla, čili s přetaktováním s využitím zvýšeného napětí by neměl být problém.






Výrobce dále zmiňuje, že využívá efektivní měděné vodní bloky s mikrokanálky a lamelou pro usměrnění toku chladicího média a také se pochlubil novým montážním mechanismem, který je vybaven přítlačnými šroubky, díky nimž ji zvládneme i bez nástrojů.

Nepton 140XL & 280L mají být k dispozici ještě v listopadu, přičemž ceny nebyly zmíněny a do našich obchodů tyto chladiče zatím nedorazily.

Zdroj: TZ Cooler Master
reklama