reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair připravil bezdrátovou herní myš Ironclaw

26.4.2019, Jan Vítek, aktualita
Corsair připravil bezdrátovou herní myš Ironclaw
Další herní myšku si připravila společnost Corsair, která tentokrát vsadila na bezdrátové rozhraní a vytvořila model Ironclaw. Vedle toho tu máme také novou sadu podložek pro tento rok. 
Společným jmenovatelem všech těchto novinek od firmy Corsair není samozřejmě nic jiného než eSports, takže se dozvídáme, že byly navrženy speciálně pro potřeby profesionálních hráčů, a tak bychom je samozřejmě měli chtít i my, abychom se k jejich výšinám alespoň přiblížili. Ale k faktům a specifikacím. 
 

Jde nám především o myš Corsair Ironclaw RGB Wireless, která bude k dostání z cenu 80 dolarů. A že RGB podsvícení a bezdrátová, čili bateriemi napájená periferie není zrovna nejlepší kombinace, bude tu ono podsvícení alespoň velice decentní a omezí se jen na vrchní logo a pak pár indikátorů na levém boku. Corsair mimochodem už nabízí i drátovou verzi myši Ironclaw, která přišla na trh dříve v tomto roce a k dostání je za cca 1500 Kč. 
 
Máme tu optický senzor Pixart s rozlišením 18.000 dpi, které si zde můžeme nastavit dokonce po krocích pouze 1 dpi. Pak se myš chlubí celkem deseti programovatelnými tlačítky, takže jich má celkově o tři více než drátová verze. Bezdrátové spojení zajistí klasická 2,4GHz rádiová technologie s malým USB transmitterem. Corsair mluví o Slipstream Wireless, která myš spojí na vzdálenost až 10 metrů, zajistí 1ms (či snad i kratší) odezvu a pomocí jisté Intelligent Frequency Shift (IFS) slibuje stabilní spojení i v zarušeném prostředí. A pokud někdo bude chtít, může namísto 2,4GHz rozhraní využít Bluetooth, anebo prostě USB kabel, přes nějž se dobíjí baterie myši. Ta má vydržet asi 50 hodin provozu. 
 
 
Vedle toho tu máme také novou Corsair Glaive RGB Pro v ceně 70 dolarů, která vychází z původní verze Glaive RGB, ale má vyměnitelné boční části pro palec. Jinak je tu také senzor Pixart s 18.000 dpi a RGB podsvícení. 
 
 
Corsair ještě nabízí dvě nové podložky pod myš, a to modely MM350 a MM250 Champion Series za 25 a 23 dolarů. Obě jsou k dispozici ve velkém provedení s velikostí 450 x 400 mm a tloušťkou 5 mm. MM350 má tu výhodu, že má obšité okraje, aby se netřepily. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama