Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair si připravuje velkou skříň Obsidian Air 540D

4.6.2013, Jan Vítek, aktualita
Corsair si připravuje velkou skříň Obsidian Air 540D
Společnost Corsair letos na Computexu vystavuje novou počítačovou skříň Obsidian Air 540D, která tak trochu připomíná letitý model Thermaltake Mozart TX. K tomu má blízko svým tvarem a také tím, že uvnitř nabízí mnoho místa pro velmi obsáhlou...
Společnost Corsair letos na Computexu vystavuje novou počítačovou skříň Obsidian Air 540D, která tak trochu připomíná letitý model Thermaltake Mozart TX. K tomu má blízko svým tvarem a také tím, že uvnitř nabízí mnoho místa pro velmi obsáhlou počítačovou sestavu.





Obsidian Air 540D má tedy tvar velkého kvádru s poněkud industriálním designem. I přes svou podobnost s Mozart TX ale nebude až tak velký, ovšem i tak jej budeme moci považovat spíše za kus nábytku než za počítačovou skříň.





Vnitřek skříně je rozdělen svislou přepážkou, čili trayem pro základní desku ATX či EATX. Levá strana tak bude mít v podstatě klasické uspořádání, ale nebude v ní strašit zdroj, jenž se přesunul do pravé části skříně, kde on ani jeho kabely nebudou ničemu vadit. Vlevo se tak snadno vejdou dva velké přední ventilátory a neméně velký zadní ventilátor, což umožní dosáhnout snadného proudění vzduchu skrz tuto komoru. Dole v ní pak bude místo pro dva pevné disky či SSD, nebo namíso nich jeden 240mm dlouhý radiátor, přičemž jeden se vejde také do stropu. Celkem se sem vejde šest 120mm ventilátorů, nebo pět 140mm a pak dokonce až 360 mm dlouhý radiátor v přední pozici.





V pravé části pak můžeme mít kromě zdroje dvě 5,25" mechaniky (postavené na bok) a neupřesněný počet disků či SSD v odnímatelných šachtách. A když se tak koukám na zadní část skříně, pak by se sem s menší úpravou vešel klidně ještě redundantní zdroj.

Corsair tuto novinku hodlá uvést na trh někdy v červenci.

Zdroj: techPowerUp