reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cougar 700M: myš ve stylu R.A.T.

25.5.2014, Jan Vítek, aktualita
Cougar 700M: myš ve stylu R.A.T.
Společnost Cougar se již usadila na trhu s herním náčiním a v této době přichází na trh s novou myší 700M, která má blízko k modelu R.A.T. od Mad Catz či podobným. Očekávat tedy můžeme divoce tvarované tělo s možnostmi nastavení.
Cougar 700M již získala dvě ocenění za design, a to iF (International Design Award) a COMPUTEX Design & Innovation Award, obě za tento rok. Samotná myš je dle výrobce určena pro profesionální hráče, ale je jasné, že to je spíše jen reklamní obrat k přitáhnutí pozornosti. Její strukturované tělo rozdělené do několika částí pak nabídne především možnost nastavení, což se týká především té části, která má zapadnout do dlaně. Ta je stejně jako opěrka pro palec a tlačítka skolečkem napojena na hlavní kovovou kostru, což je něco, co nabízí i jiné podobné myši.





Co se týče elektronické výbavy, pak ta je založena na známém laserovém senzoru Avago ADNS-9800 s rozlišením 8200 dpi a řízena je 32bitovým procesorem ARM. Profily pak budeme moci uložit do 512kB interní paměti, přičemž ty mohou být celkem tři.





Krom možnosti nastavení opěrky dlaně tu máme také 4,5gramová závažíčka, s jejichž pomocí si můžeme upravit hmotnost na 110 až 128 gramů. Součástí myši je i osm programovatelných tlačítek včetně tlačítka Sniper, které dočasně sníží rozlišení senzoru pro lepší zamíření.

Výrobce prý dokonce myslel i na to, aby tělo myši umožnilo lepší odvětrávání vzduchu zpod dlaně, aby se tak nepotila, což společně s celým designem vymýšlel po dobu dvou let. Dále tu máme také UIX System pro nastavení myši, jenž má být velmi jednoduchý, uživatelský přívětivý i bohatý na možnosti nastavení. Příslušný software bude ke stažení ze stránek Cougar na konci tohoto měsíce a umožní nastavení více periferií této značky z jedné aplikace. K dispozici bude také kooperace periferií, takže bude možné třeba na myši stisknout tlačítko a klávesnice se po dobu stisku přepne do jiného režimu.

Zdroj: techPowerUp
reklama